0876 55 03 93

ВиК услуги

Начало  >  ВиК услуги

В една сграда от основно значение са водопроводните и канализационните инженерни инсталации. По същност водопроводната инсталация захранва сградата и санитарните помещения в нея с чиста вода, а канализационната отвежда използваната или мръсна вода към градската канализационна мрежа и съответно пречиствателните станции. В днешно време нито една сграда не би могла да изпълнява своите функции без изградена ВиК инсталация.

Онлайн запитване

ВиК услуги

В старите сгради ВиК инсталациите са много често компроментирани, заради което се налагат аварийни ремонти. Старите водопроводи обикновенно са изпълнявани от метални тръби, които с времето корозират и раждясват като заради натрупваната с години ръжда диаметърът им се стеснява като по този начин намалява дебитът на подаваната вода и съответно идва момент в които се запушват напълно. Вече се използват полипропиленови тръби за чистата вода и пластмасови за мръсната. Новите пропиленови тръби имат много приемущества. Те не ръждясват и съответно при тях запушване може да предизвика единствено едри частици от подаваната вода. Също така и водата е по чиста. Сглобяват се по бързо в сравнение с металните тъй като се нагряват и се залепват една към друга със съответните фитинги. При ПВЦ тръбите за мръсна вода има фитинги с фасонни части които се залепват една към друга. По този начин времето за изработка на една ВиК инсталация е значително намалено.

Много фирми в наши дни работят в сферата на ВиК услуги. Те са постоянно търсени в бита и ежедневието и са свързани предимно със запушени канализационни системи или тръбопроводи. Също така е възможно да се отнасят за монтиране на мивки или отстраняване на аварии. Каналите редовно се запушват, като причините за това могат да произлизат от различен характер. Най-често това се дължи на огромното количество отпадъци, които всеки ден попадат в тръбите и каналите. Една от най-често срещаните вик услуги е отпушването на канал посредством вода под налягане. То се състои от система на контролирано високо налягане на вода от резервоар, като например налягане от помпа или свързване към водо преносната система.

    От своя страна тя пък е свързана с гъвкав гумен проводник за високо налягане до десетки метра в дължина. Също така има и накрайник за отпушване на канала, като се използва хидравличната сила. Тя е необходима за издърпване на гумения маркуч в канализацията. По такъв начин стените на канала се почистват ефективно и освен това той се промива от утайки. Има и малки по размер преносими помпи за високо налягане, които се употребяват при отпушване на канализация и миене на канализационните тръби с практичен инвентар. Те се употребяват предимно от собствениците на жилища с цел да бъдат премахнати меки препятствия по цялата дължина на канала. Промиването на сградните канали пък се извършва с цел да се предотвратят запушвания от отлагания. Почистват се стените на каналните тръби или се премахва тапата. Малките помпи за отпушване са по-евтини и леки в сравнение с електрическите. Също така при тях рискът от санитарно надраскване е значително по-малък.
 
    В сферата на ВиК услуги от съществено значение е качеството на материалите, с които се работи. При проблеми с водопровода се работи с тръби от полипропилен, докато при такива с канала и канализационната система – с тръби от пвц.


Офертата се дава след оглед на място!

    

     В резултат на това те се запушват трайно, често водейки до сериозни проблеми и последици. Запушването представлява в повечето случаи сложна обструкция поради натрупалите се по тръбите полепи или мръсна и застояла вода. Отпушването се извършва с помощта на специален накрайник, който е достатъчно гъвкав и може да „лъкатуши” свободно из тръбопроводите и канализационните системи. Ако по него случайно попаднат полепи, той се заменя и това се повтаря до пълното приключване на процедурата по отпушване. Тя винаги отнема различни периоди от време.   


    Сред предимствата на малките канализационни помпи са относителната лекота и бързото проникване в канализационната система. Освен това има възможност за премахване на остатъчното количество отлагания, натрупващо се по стените на канализационните тръби – по този начин същевременно се намалява необходимостта от по-нататъшно отпушване и почистване. Има и платформа или ремарке с монтирани канализационни помпи за отпушване, които са изгодни за извършване на ВиК услуги. Те се употребяват от някои предприятия за вътрешно ползване, но при нужда се прибягва до професионално отпушване на канали, каквото извършват всички вик специалисти. Предимството се състои във възможността ефективно да се използват конските сили, доставени от мощните помпи, които са в състояние да премахнат корените на дърветата, а също така и други попаднали в канализационната система препятствия. Този метод винаги е ефективен и ефикасен и дава очакваните резултати. Той гарантира добре свършена и качествена работа на високо ниво, което е присъщо за голяма част от вик фирмите.


     Друга популярна вик услуга, предлагана от специалистите, е недовършеното отпушване на канализацията. Възможно е при запушването на цялата система в дадена сграда някой от каналите да връща вода. При това положение най-логичното предположение е, че има натрупана кал, която влиза директно в канала през водосточните тръби. При това положение работата се извършва за по-малко от час, като е необходимо да се постави накрайникът за отпушване и да се вкара спиралата вътре в канала. Ако спиралата започне да се огъва и не може да влезе навътре, понякога помага прилагането на повече сила. В редица случаи обаче това води единствено до трайно увреждане на машината, която спира да работи. Дори е възможно след изваждане на накрайника по него да няма нито тиня, нито кал. Съществува възможност машината да е достигнала до чакъл, който връща блясъка на накрайника. Така ако на този етап от работата все още причината за запушването не е определена, е необходимо да се извика човек от поддържащия персонал, който да уведоми вик специалистите какви мерки е предприел.


      Една от опциите при такова развитие на нещата е качването на покрива и вкарването на спиралите през вентилационния отвор на канализацията. Употребата на локатор също е уместна, защото с негова помощ се определя в коя точно посока се намира канала. Такъв тип запушване, колкото и невероятен да изглежда, в действителност може да се получи. Причините са недостатъчно доброто проектиране на канализацията, както и липсата на планове и скици, които да насочат специалистите към нещо конкретно и да спомогнат за по-качественото вършене на работата. Много популярни са и други вик услуги, сред които е въображаемата хидравлична линия и места за отпушване на канали. В началната фаза на този проект е необходимо предварително да се определи въображаемата линия, около която каналът приблизително ще се придържа. Линията пък трябва да започва в горния си край на около 180 – 200 м под терена и да завършва в темето на колектора, който приема фекалната вода. От конфигурацията на терена в началото на колектора пък се установява, че наклонът на въображаемата линия трябва да бъде не повече от 15 %. С този надлъжен наклон най-често се получава, че за отвеждането на приблизителното водно количество от около 27 литра в секунда за първия канален участък е необходим един канален профил от Ф 20 см на тръбата.


     ВиК услуги са свързани с отстраняването на аварийни ситуации. Фирма Рстрой има на разположение високо квалифицирани специалисти, които винаги са готови да помогнат на хората в нужда. Нейните екипи работят денонощно и са готови да се заемат с отстраняване на авария по всяко време на денонощието. Това се прави с цел запазването на комфорта и уюта в дома, които възникналите течове нарушават. Авария може да възникне по всяко време на деня или нощта, така че тя трябва да бъде незабавно отстранена преди да доведе до предизвикването на нови, по-сериозни проблеми. Понякога отстраняването на проблем с тръбопровода отнема значителна част от време, но така също е възможно ремонтът да приключи за сравнително кратък времеви период. Рстрой предлага аварийно обслужване за всички потребители, които имат проблеми от подобен характер. Бързото им отстраняване е признак за висок професионализъм и коректност с клиентите.


Задължителна такса посещение 30лв., но след сключване на договора се приспадат!!!

Услуги


Промоции


Безплатна дограма!!!  Ремонт на Апартамент
При цялостен ремонт на Апартамент над 60 кв
  • Безплатна дограма Рехао или Алупласт  (5 камерна и стъкла 4 сезона) !!!
  • Качество 100% Договор и срок за изпълнение
  • Гаранция 5 г.
19лв.м2 Шпакловка
Качествена шпакловка две ръце + фина шпакловка
  • Две ръце гипсова шпакловка + фина шпакловка
  • Качество 100 % Договор и срок на изпълнение
  • Гаранция 5 г.
65-75 лв. м2 с материали Зидария на тераси с YTONG
Зидария на тераси с YTONG с включена шпакловка с теракол и мрежа
  • Офертата важи за над 3 м2
  • Качество 100% Договор и срок на изпълнение
  • Гаранция 5 г.

Последно от новини

Сайтът на фирма Rstroi  е вече завършен. Както винаги при всички проекти, и тук от първостепенно значение са клиентите. Ето защо за п... Прочети още
Сред услугите, които предлага фирма Ер строй ремонти ЕООД, са шпакловка, слагане на плочки, бояджийски услуги, боравене с гипсокартон, топл... Прочети още