0876 55 03 93

Замазка

Начало  >  Замазка

Предназначението на подовата замазка е да изравни нивото на стоманобетонната подова плоча, тъй като при монолитното й изливане няма как да бъде идеално гладка и равнинна.  Замазката има за цел да осугури подходяща основа за полагането на настилките в сградите. Подовите замазки биват две категории. Първата категория е земно- влажна подова замазка, която се състой от определено съотношение на пясък, цимент и вода. Този тип замазка е подходящ за дебелина на слоя минимум 4см за да бъде здрава. При по големи дебелини на слоя се полага допълнително и армировъчна мрежа която осигурява здравина и предовратява пукнатини по замазката.  Втората категория е саморазливна замазка. За разлика от класическата земновлажна замазка при която консистенцията е хомогенна, при саморазливните замазки консистенцията е по рядка и за това тя е подгодяща при дебелини на слоя до 2см.

Онлайн запитване

Машинна замазка
Преди полагането на машинната мазилка се намокря повърхността с и се и...
Сухи подове
Изграждането на сухи подове е интелигентно решение когато искаме да из...

Замазка

 Замазката намира широко приложение в строителството, е замазката. Плаващата замазка е идеалното решение за изолиране от ударен шум при всички видове подове. Този пласт от системата е проектиран с цел да осигури устойчив по плътност слой, който намалява по ефикасен начин звуковите вълни и вибрационните потоци, които се образуват в резултат на ходене, говорене или други източници. Що се отнася до детайлите на приготвяне на замазката, те са сложни и продължителни и преди всичко – свързани с придобиването на голям опит и специфични познания. Замазка означава, че се нанася разтвор на пода в дадено помещение, а мазилка – когато се измазват стените на помещението. Приготвяният при замазката разтвор трябва да бъде изпълнен в съотношенията 2:1 или 3:1 от пясък и цимент. Използва се освен за изравняване на подове, така също и за плотове под прозорци и на балкони или най-общо казано – на всяка хоризонтална основа.


Офертата се дава след оглед на място!


При почистена основа замазката се забърква на място или се използва механизация за да се забърка и положи. Изискванията към подовата замазка са следните. Тя трябва да бъде здрава, и да осигури хоризонтална равниност за безпроблемно полагане на настилките в сградите. Дебелината й се определя в зависимост от равнината на стоманобетонната плоча, комуникационните исталации които минават в нея като тръби и кабели. Полагането й може да бъде извършено ръчно или машинно в зависимост от ситуацията и обема й. При полагането на завършващите настилки от дърво трябва да се има в предвид влажността на замазката, защото при по голяма влажност би могла да деформира паркета.


    

    Необходимите инструменти за качествената направа на замазка са мистрия, шпакла, пердашка, канчок, баданарка, както и  2-3 пластмасови кофи. Те са необходими за бъркане на разтвора, а това може да стане и в черен пластмасов леген. Бормашина и бъркалка са други два важни инструмента, които са необходими за замазката. Най-значимите атрибути обаче безспорно са нивелир и алуминиев мастар, като той трябва да бъде с дължина приблизително с ширината на помещението. За измазването на един под трябва да се спуснат „майки” или както още са известни – ступове. За целта се взимат мастарът и нивелирът, поставят се вертикално по стената и се измерва нейната права линия. Нивелирът се поставя върху мастара, а мастарът – върху стената. Окото на нивелира трябва да бъде разположено точно по средата на еднакво разстояние от двете черти. Това спомага да се установи къде стената е най-крива или съответно – най-права. За направата на един ступ е необходимо предварителното поставяне на два фиксатора в двата му срещуположни края. На строителен език фиксаторите се наричат „пилета”. Подготвят се две парчета плочки, които не е необходимо да бъдат с правилна форма. След това се взима малко гипс, който трябва да се бърка в канчока. По този начин се получава идеалната замаска.

Услуги


Промоции


Безплатна дограма!!!  Ремонт на Апартамент
При цялостен ремонт на Апартамент над 60 кв
  • Безплатна дограма Рехао или Алупласт  (5 камерна и стъкла 4 сезона) !!!
  • Качество 100% Договор и срок за изпълнение
  • Гаранция 5 г.
19лв.м2 Шпакловка
Качествена шпакловка две ръце + фина шпакловка
  • Две ръце гипсова шпакловка + фина шпакловка
  • Качество 100 % Договор и срок на изпълнение
  • Гаранция 5 г.
65-75 лв. м2 с материали Зидария на тераси с YTONG
Зидария на тераси с YTONG с включена шпакловка с теракол и мрежа
  • Офертата важи за над 3 м2
  • Качество 100% Договор и срок на изпълнение
  • Гаранция 5 г.

Последно от новини

Сайтът на фирма Rstroi  е вече завършен. Както винаги при всички проекти, и тук от първостепенно значение са клиентите. Ето защо за п... Прочети още
Сред услугите, които предлага фирма Ер строй ремонти ЕООД, са шпакловка, слагане на плочки, бояджийски услуги, боравене с гипсокартон, топл... Прочети още