0876 55 03 93

Звукоизолация

Начало  >  Звукоизолация

В днешно време звукоизолацията на едно жилище е от изключителна важност за комфорта на обитаване. За да бъде ефективно изолирана една сграда трябва да се установят причините за звука и да се определи адекватен начин за справяне с причинителите. Най- често стрещаните причинители са градския трафик, локация на оживени места както и шумни съседи. За подходящо шумоизолация трябва да се обърне внимание на дограмата и конструкцията на сградата тък като през тях се предава звукът. При дограмата трислойня стъклопакет ограничава резонаса на звука като по този начин го намалява. Също стоманобетонните конструктивни елементи поради коравината си също предават звука от мехнични удари.

Онлайн запитване

Звукоизолация

Офертата се дава след оглед на място!


Най- ефективният материал за звукоизолиране е каменната вата. Поради голямата си плътност ефективно поглъща звуквите вълни като по този начин не позволява предаването им по нататък. За стени и тавани се прави алуминиева лека конструкция като в точките на допиране до повърхностите се поставя звукопоглъщаща анти вибрационна лента. Зад скарата се монтира вата която след това се затваря с гипсокартон или саундборд за по добра изолация. При подовете преди замазката се поставят плочи от EPS или XPS  които успешно поглъщат вибрациите от стъпки и падащи предмети като не позволяват предаването на  звуковите вълни върху стоманобетонната плоча. Друг подходящ материал за шумоизолация е дунапрена. Той е по подходящ за локално изолиране на стени и тавани. В последно време коркът също набира популярност тъй като има доста добри характеристики при относително малка дебелина. Най подходящ е да се използва при подове и най вече като подложка под настилка от паркет, защото заради малката си дебелина не влияе особено на височината в помещенията.
Звукоизолация е термина, които на пръв поглед се различават помежду си, но всъщност са взаимнозаменяеми. Физическият вълнови феномен се нарича звук, а шум означава звук, който е нежелан и дразни околните. Такива звуци оказват негативно влияние върху спокойствието ни, независимо дали у дома или на работното място.  Ето защо основната цел на шумо и звукоизолирането е да ограничи проникването на дразнещите ни звуци. Но има съществена разлика между звукоизолация и акустична обработка, като последната означава да се упражнява контрол или поне да се намалят отраженията. Така се постигат оптимални акустични параметри в жилището. Конструкциите на шумоизолацията са два основни типа и се делят на такива, които трябва да ограничат – съответно структурен и въздушен. Вторият тип е по-популярен и има за цел да предотврати проникването на шума именно по въздушен път. Тук се има предвид въздушната среда между две съседни помещения. Трептенето на молекулите във въздуха се нарича звук, следователно няма как при наличието на звуци да не се натъкнем и на шумове. Работата на различни по вид агрегати или дори човешкият говор са отлични примери за такова нещо. Звукът се сблъсква с преградата на помещенията при своето разпространение и ако няма какво да го спре, прониква в стаите на дома.

Услуги


Промоции


Безплатна дограма!!!  Ремонт на Апартамент
При цялостен ремонт на Апартамент над 60 кв
  • Безплатна дограма Рехао или Алупласт  (5 камерна и стъкла 4 сезона) !!!
  • Качество 100% Договор и срок за изпълнение
  • Гаранция 5 г.
19лв.м2 Шпакловка
Качествена шпакловка две ръце + фина шпакловка
  • Две ръце гипсова шпакловка + фина шпакловка
  • Качество 100 % Договор и срок на изпълнение
  • Гаранция 5 г.
65-75 лв. м2 с материали Зидария на тераси с YTONG
Зидария на тераси с YTONG с включена шпакловка с теракол и мрежа
  • Офертата важи за над 3 м2
  • Качество 100% Договор и срок на изпълнение
  • Гаранция 5 г.

Последно от новини

Сайтът на фирма Rstroi  е вече завършен. Както винаги при всички проекти, и тук от първостепенно значение са клиентите. Ето защо за п... Прочети още
Сред услугите, които предлага фирма Ер строй ремонти ЕООД, са шпакловка, слагане на плочки, бояджийски услуги, боравене с гипсокартон, топл... Прочети още