0876 55 03 93

Покриви

Начало  >  Покриви

Покривът е един от най- важните сградни еллементи.  От изключителна важност е проектирането и изпълнението на покрива да бъде извършен от специалисти  за да може да бъде гарантиран по дълъг експлоатационен живот на покрива. Ние като строително-ремонтна фирма разполагаме с доказани специалисти на които може да се доверите за изграждането на изцяло нов покрив или реновирането на съществуващ.

Онлайн запитване

Покриви

Двата основни вида покриви са плоски и скатни. Плоските покриви се изпълняват с рулонна хидроизолация като след като е направена последната покривна плоча се изпълнява и полагането на тръби и покривни воронки чрез които се осигурява водо отвеждането на покрива. Следващата стъпка е да бъде направена замазка с подходящите наклони. След като бъде изпълнена замазката, се полага битумен грунд, като след това се полага първия пласт воалит без посипка и след това се полага вторият последен пласт воалит с посипка. При втория вид – скатни покриви- те се изпълняват от дървена или метална носеща конструкция. Върху носещата конструкция имаме дъсчена обшивка или ОСБ плоскости дървена скара и керемиди.

   Несъмнено покривите са много важни за всички сгради. Ако са достатъчно ефективни и трайни, те издържат дори на резки атмосферни промени без да се увредят сериозно. Вероятно много хора са изпитали на собствения си гръб проблемите, които възникват като резултат от пробити покриви. Това явление е характерно при много стари къщи, чиито покриви текат при по-силен дъжд. Ето защо тази част от къщата или жилищната кооперация трябва да бъде добре поддържана и ако е наложително, да се извърши съответният ремонт. В голям брой от панелните блокове живеещите на последните етажи също имат проблеми заради покрива – в такива случаи често се стига до ситуации, в които потърпевши се оказват и живеещите на по-долните етажи.При различните покриви проблемите възникват в различен интервал от време – по-рано или по-късно. Причините за това са различни – въздействието на околната среда, както и некачественият монтаж на покрива. Ремонтът в никакъв случай не е приятен, но няма как да бъде пропуснат и е неизбежен. Само така ще се предотврати евентуално наводнение на блока или къщата, което със сигурност ще нанесе непоправими щети.
   Ако в действителност се налага ремонт на покрива, има някои основни неща, с които е препоръчително да се запознаят всички потребители. По този начин те ще бъдат в състояние да предприемат всички адекватни мерки и да отстранят навреме възникналите повреди. С течение на времето повечето покриви започват да губят своята форма и чувствително да се видоизменят. Това ги прави недостатъчно ефективни и те не могат да изпълняват своята най-важна функция.

Офертата се дава след оглед на място!

За оглед на общи части - такса посещение и изготвяне на оферта 120лв. в рамките на София, за работен ден и в работно време!

При договор за изпълнение, таксата се приспада от общата сума.

              

    Когато се прави покрив или само се подменят счупените керемиди, услугата почистване след това е задължителна. Много хора напоследък правят топлоизолация и на покривите си. Зависи какъв е покривът, може да се извършват и бояджийски услуги.


    Много разпространени са металните покриви. Те имат дълъг живот на експлоатация, но с течение на времето започват да изгниват и ръждясват. Именно тогава се стига и до течовете, които са често срещано явление. Те са вероятно най-актуалните и предпочитани, защото са уникални по вид. Техният внушителен външен вид също е причина за популярността, с която се ползват сред повечето потребители. В цветово отношение също има предостатъчно богат избор, а също и текстури и стилове. Това позволява направата на уникален покрив, който веднага ще придаде на къщите или сградите атрактивен и привлекателен външен вид. Покриви са определено много важни за всички сгради и по техният вид може да се съди много и за обитателите, живеещи в тях. Металният покрив е устойчив при пожари, ледени бури, силни ветрове и урагани, а също и земетресения. При този вид ремонт почти не се налага – възможно е да се извърши такъв веднъж на 50 години. Това не може да се каже за керемидените, които издържат 15 години. Металът е много устойчив материал, който го прави незаменим както в съвременното строителство, така и за реставрацията на стари сгради. Обикновено гаранцията на металните покриви е около 30 години, но ако през определен интервал от време се нанася  металозащитен грунд, има голяма вероятност изобщо да не правите ремонт. Всичко това определено говори много в полза на покривите от метал, които са идеалното и най-практично решение за къщите и сградите. Освен този вид обаче съществуват и други, които също са много разпространени и известни сред хората. 


    Покривите от стомана се срещат много често, защото този материал – стоманата – е най-масивният. Тя дава гъвкавост и сила, като същевременно е подходяща и достъпна за всички видове сгради. Няма значение дали сградите са търговски, жилищни или пък промишлени – резултатите винаги са отлични. Друг разпространен е ламариненият покрив, като при неговото изграждане се използват предимно поцинкована ламарина или рула. Те трябва да бъдат третирани със защитен грунд през определен период, защото в противен случай ламарината ще започне да изгнива. Освен това грундът ще допринесе много за това техният живот на експлоатация да се увеличи значително. По принцип абсолютно всеки покрив трябва да бъде направен от здрави, устойчиви и дълголетни материали. Именно такъв е случаят с алуминиевият покрив. Той е изключително здрав и устойчив поради безспорните качества на алуминия. Впрочем този материал е вторият най-използван в света и намира широко приложение в съвременното строителство. Никаква природна стихия не влияе на алуминия – дори след време неговата боя да се олющи, което е неизбежно, той продължава да бъде все така надежден и устойчив. Покриви от мед също са много разпространени, но те са също и значително по-скъпи. За сметка на това придават стилност, елегантност и надеждност. Въпреки че много хора нямат нужните финансови средства, тези покриви никога няма да излязат от мода, особено ако не се боядисват. По такъв начин те запазват своята изключителна красота, което пък несъмнено се отразява добре на цялостния външен вид на сградите. По отношение на здравината и устойчивостта медта и алуминият имат много общи характеристики и винаги дават отлични резултати.


    Цветът на покривите от мед се променя с времето, но всъщност именно в това се крие неговият чар – старият цвят всъщност е красив и изящен. Поради сравнително високата цена на този материал покриви от този вид се строят рядко, като това се дължи до голяма степен и на начина на инсталацията. При този процес се изискват много запоявания, които отнемат значителна част от времето и освен това не всички имат необходимите познания и опит, за да се справят с това. Медните керемиди обаче излизат доста по-евтино поради простата причина, че начинът на инсталация става по същия начин, както при алуминиевите и стоманените покриви. Покривите от цинк до голяма степен приличат на тези от мед, като дори изглеждат още по-добре и със сигурност ще внесат огромна доза освежаване и модерност на всички сгради, на които се монтират. И в този случай цената за такава екстра е висока и изисква наличието на големи парични суми. Впрочем всеки има право на индивидуален избор, когато става въпрос за покрива на собственото жилище. Въпреки че някои от металите са по-скъпи и определено са по-надеждни и устойчиви, много хора си остават привърженици на керемидените. Такива всъщност могат да се видят по къщите в много села както в страната, така и в много други страни по целия свят. Все пак е повече от препоръчително да се инсталира такъв покрив, който да гарантира повече сигурност, здравина и надеждност за живеещите в жилищните сгради хора. Всеки ден се случват различни по вид природни бедствия, а те често причиняват непоправими материални щети, за поправянето на които са нужни доста разходи.

 

 

 

               

Услуги


Промоции


Безплатна дограма!!!  Ремонт на Апартамент
При цялостен ремонт на Апартамент над 60 кв
  • Безплатна дограма Рехао или Алупласт  (5 камерна и стъкла 4 сезона) !!!
  • Качество 100% Договор и срок за изпълнение
  • Гаранция 5 г.
19лв.м2 Шпакловка
Качествена шпакловка две ръце + фина шпакловка
  • Две ръце гипсова шпакловка + фина шпакловка
  • Качество 100 % Договор и срок на изпълнение
  • Гаранция 5 г.
65-75 лв. м2 с материали Зидария на тераси с YTONG
Зидария на тераси с YTONG с включена шпакловка с теракол и мрежа
  • Офертата важи за над 3 м2
  • Качество 100% Договор и срок на изпълнение
  • Гаранция 5 г.

Последно от новини

Сайтът на фирма Rstroi  е вече завършен. Както винаги при всички проекти, и тук от първостепенно значение са клиентите. Ето защо за п... Прочети още
Сред услугите, които предлага фирма Ер строй ремонти ЕООД, са шпакловка, слагане на плочки, бояджийски услуги, боравене с гипсокартон, топл... Прочети още