0876 55 03 93

Обръщане на врати и прозорци

Начало  >  Обръщане на врати и прозорци

   Тази услуга се налага да бъде извършена при смяна на стара и монтаж на нова дограма. Винаги при демонтирането на стари прозорци и врати стената около тях се разкъртва за да могат да се демонтират касите и рамките. При монтажа на новите прозорци и врати луфтът между касата и стената се запълва с раздуваща пяна за да уплатни несъвършения отвор в стената за прозореца или вратата.

Онлайн запитване

Обръщане на врати и прозорци

Торба с гипсово лепило и остатъци от отрязан гипсокартон са последните две неща, при наличието на които същинската част вече може да започне. На първо място трябва с помощта на макетното ножче да се изреже пяната на всички онези места, където е силно надута. Офертата се дава след оглед на място!Така нареченото обръщане се състои в запълването на разтоянието между касата и отвора в зидарията. Според начина на монтажа на прозореца в зида обръщането може да бъде извършено по няколко различни начина. Ако прозорецът е монтиран на вътрешния ръб в отвора на зидарията, към помещението и касата на дограмата е на равно с равнината на прозореца тогава се извършва просто измазване за да се уплътни разстоянието между дограмата и стената. Ако прозорецът се монтира в средата на отвора на зида, тогава най често се използват ивици от гипсокартон които обкантват прозореца и равнят с вътрешната равнита на стената. Като след запълване се поставят алуминиеви ъгли за да защитят външния ръб от повреди и да придадат равнинност на рамката на прозореца. Друг начин е с използване на мастари и циментов разтвор, като мастарите се закрепват така че да обкантят рамката на прозореца и остатъчния луф се запълва със варов разтвор.След това се приготвят ивици гипсокартон, които по възможност е добре да са по-широки.     В кошче се забърква малко количество от гипсовото лепило, а след това от него се поставят няколко топки. Следващата стъпка е свързана с фиксацията на гипсокартона, като се попълват и онези места, които се намират в задната част на стената. Операцията продължава по дължината на целия прозорец, като от съществено значение в този случай е да се почисти частта от гипсовото лепило, попаднала по профила на дограмата. След като затегне достатъчно, то се премахва с помощта на малка по размери шпакла и се минава с гъба за миене на съдове. Именно тук настъпва най-съществената и важна част от процеса на обръщане на прозорци. Маламашката се поставя плътно до профила на прозореца и ивиците гипсокартон. В случай че поставянето е невъзможно или се появят някакви неправилни напасвания, е необходимо да се нагласи идеално точно. По този начин се гарантира че ивиците са отверсирани, а така също и наличието на прави ъгли. Необходимо е да се изчака гипсовото лепило да стегне. След това излишното количество се изрязва от ивиците гипсокартон. Наличието на ренде за този материал е подходящо в случая, защото с негова помощ се оформя един наистина прав и хубав ръб. Поставят се няколко топки гипсово лепило и се фиксира ръбо-хранителя.

     Що се отнася до излишното количество гипсово лепило, то трябва да бъде обрано, а ръбо-хранителят се оставя, докато се стегне. Вместо лепило е възможна употребата на такер, но този вариант не е много удачен и правилен. След като се извърши и една цялостна шпакловка, се получава качествено и надеждно обръщане на прозорци. Този метод се използва тогава, когато се извършва вътрешно обръщане. Ако пък трябва да се прави външно, то в такъв случай се използват топлоизолация или измазване с вар. В случай че пяната е по-широка или има нужда от по-голяма дебелина, операциите могат да се извършат повторно. Добре извършеното обръщане на прозорците гарантира повече комфорт и което е най-важно – заличава следите, които остават след приключване на дейностите по смяна на дограмата.  Както вътрешното, така и външното обръщане се използва често, като всичко зависи от индивидуалните нужди и потребности.


     След това много често се налага да се постави гипсокартон, който служи и за топлоизолация, но най-вероятно ще трябва да му се приложи и шпакловка.


     Външното измазване намира приложения предимно на онези места, които са подложени пряко и непрекъснато под влиянието на променящите се рязко температурни условия. При тази технология използването на строителен гипс не се препоръчва. Основната причина за това е неговата податливост към разрушаване в резултат на по-интензивното влияние на дъжд или сняг. Когато се обработват подобен тип повърхности, тераколът се явява един от най-подходящите и правилни материали. Благодарение на своите антикорозионни свойства той е напълно пригоден за оформянето на външния облик на вратите и прозорците. Обработката на прилежащите стенни повърхности се явява друг метод за обръщане на прозорци. Той се извършва с помощта на материала гипсокартон. В редица случаи обаче този метод има съществени недостатъци, които могат да създадат допълнителни трудности или пък направо да обезмислят първоначално замисленото обръщане. Поради паянтовата структура, която притежава гипсокартонът, не се препоръчва окачването на тежки предмети – например цветарници и прозоречни решетки. По отношение на цените на тази услуга, те имат различни стойности. Научават се след като вече има отправено запитване.

    Технологията на обръщане на врати или прозорци се налага преди всичко с цел съхранението на експлоатационните характеристики на ново монтираните врати и прозорци в помещенията. Обръщането се явява своеобразно обработване на прилежащите стенни повърхности. Благодарение на извършването на този вид строително – ремонтна дейност се стига до значително подобряване на звуко – термоизолационните качества на дограмите. Също така обръщането предпазва конструкцията от образуването на нежелан конденз. Вътрешният метод, за който вече стана дума, позволява оформлението на вътрешната част на дизайна на прозореца или вратата. Гипсокартонът се препоръчва най-вече поради своята гъвкавост и еластичност, което позволява оформянето на повърхностите напълно според индивидуалните вкусове и предпочитания. По отношение на вторичната обработка, такава също е възможна според различните изисквания. Такава се налага в случаите, когато се монтират корнизи, картини или други орнаменти за дома. Обръщането на врати или прозорци е неделима част от създаването на пълноценен комфорт и уют. Ако такъв процес не се извърши веднага след смяната на старата дограма с нова, гледката за обитателите на жилището в никакъв случай не е приятна. Предвид факта, че има подходящи за целта материали, се изисква още малко търпение и следите от сменената дограма ще изчезнат напълно.


    Гъвкавостта и еластичността са най-важните и значими свойства на материала гипсокартон. Поради тази причина той се предпочита за оформление на стени и тавани. Употребата му гарантира резултати само и единствено според индивидуалните вкусове, което автоматично означава, че желаното освежаване на дома е факт. Цените се изчисляват на квадратен метър, като в повечето случаи са съобразени с възможностите на повечето интересуващи се от такъв вид ремонт. Макар и да съществува опция обръщането на прозорците или вратите да се отложи за неопределен период от време, този процес все пак трябва да бъде изпълнен. С прозорци и врати, обърнати по желание, всяко помещение, независимо дали дом или офис, коренно променя своя облик и допринася за усещането за повече уют и комфорт. Полагането на топлоизолация или измазване с вар, също е добро решение от гледна точка на промяна на фасадата.

Услуги


Промоции


Безплатна дограма!!!  Ремонт на Апартамент
При цялостен ремонт на Апартамент над 60 кв
  • Безплатна дограма Рехао или Алупласт  (5 камерна и стъкла 4 сезона) !!!
  • Качество 100% Договор и срок за изпълнение
  • Гаранция 5 г.
19лв.м2 Шпакловка
Качествена шпакловка две ръце + фина шпакловка
  • Две ръце гипсова шпакловка + фина шпакловка
  • Качество 100 % Договор и срок на изпълнение
  • Гаранция 5 г.
65-75 лв. м2 с материали Зидария на тераси с YTONG
Зидария на тераси с YTONG с включена шпакловка с теракол и мрежа
  • Офертата важи за над 3 м2
  • Качество 100% Договор и срок на изпълнение
  • Гаранция 5 г.

Последно от новини

Сайтът на фирма Rstroi  е вече завършен. Както винаги при всички проекти, и тук от първостепенно значение са клиентите. Ето защо за п... Прочети още
Сред услугите, които предлага фирма Ер строй ремонти ЕООД, са шпакловка, слагане на плочки, бояджийски услуги, боравене с гипсокартон, топл... Прочети още