0876 55 03 93

Плочки

Начало  >  Плочки

Най- често използвания материал за настилки и облицовки в сградите са плочките. В зависимост от мястото на което се полагат, на стена или под, могат да бъдат фаянсови, теракотни или гранитогресни. Производството им позволява различна текстура, цветове, релеф и размери. Те могат да бъдат поставяни както на закрито така и на открито.  Основно се поставят в бани, кухни и коридори. Трудно се замърсяват и лесно се почистват.

   При лепене на плочки има различни изисквания и условия, защото те са разнообразни по вид и съответно са предназначени за различни помещения.  Онлайн запитване

Плочки

Преди да се пристъпи към лепенето на плочките е необходимо основата да бъде равна суха и обезпрашена. За лепенето на плочки се използва лепилен разтвор наречен теракол. При лепенето на плочки е важно да се спазват основните правила за да бъде изпълнено, както трябва и да не се очакват проблеми за в бъдеще. След като е разбъркан лепилнят разтвор, той  се нанася върху самата плочка, след това върху мястото на което ще бъде поставена и самата плочка. Това предовратява образуването на кухини зад нея и по този начин се подобрява сцеплението между самата плочка и основата. При реденето е важно са се оставя и минимум 2мм фуга между плочките, за да може при линейно разширяване и свиване когато има промени в температурите да се предотврати отлепване.  Начинът на подреждане на плочките най – често зависи от собственият им размер. При стандартните размери плочки, като 30х30см, 33х33см, 45х45см, реденето може да бъде право или диагонано. Диагоналното редене се препоръчва когато в помещението няма прави ъгли и успоредност на срещуположните стени за да се избегнат парчета плочки с различни размери и получаването на така наречените клинове. Диагоналното редене също се препоръчва за подове с наклони за по добро отвеждане на вода.Нашата фирма ще ви предложи качествено лепене на плочки, лепене на гранитогрес, лепене на фаянс и лепене на камък. Много се дискотира и се е дискотирало какво е качествено залепяне на плочки, но истината е, че процесите колкото и да са стари занаяти с времето модните тенденции се променят и изискванията също. Като при началото на всяка строителна дейност, и при лепенето на плочки е необходима добра подготовка на основата. Има различни видове, като всеки един от тях е предназначен за съответно помещение. Например за стена са уместни плочките от фаянс, за коридори – гранитогрес, а за под и баня – теракот. От значение е и процеса по фугиране, защото и при най-малката  неточност това може да създаде редица проблеми на живеещите в съседното жилище или на долния етаж. В случай че преди това стената е била боядисвана или пък облепяна с тапети, е необходимо да се изравни и шлифова с шкурка. Лепилото се разбърква внимателно, след като преди това е разбъркано с водата, за да се получи хомогенна смес.
Офертата се дава след оглед на място!   След това лепилото се поставя върху маламашка, която помага за поставянето на точното количество. Същевременно чрез нейната употреба се свеждат до минимум рисковете от евентуално не залепване на плочките. Плътното прилепване на плочките е от съществено значение – всяка получена кухина може да я направи по-уязвима и тя да се напука дори от сравнително лек натиск. С цел да се определи и направи еднакво разстояние между плочките, е необходима употребата на кръстчета за фуги. Те са с различна по размери големина и се поставят на ъглите между тях. Теракотът е най-доброто средство, когато трябва да се лепят плочки за банята. Една от първите стъпки е свързана с измерването на всяка от стените в помещението. Взимат се височината и широчината на всяка вертикална стена, след което полученият сбор се умножава – ширината по височината – и по този начин се разбира колко точно е площта на дадена стена. Препоръчително е плочките да се купуват на квадратен метър и да се взима до 5% повече от необходимото количество. Докато все още процесът по поставянето им не е започнал, е желателно да се разгледа опцията за различна цветова гама, защото по този начин се постига повече ефективност и атрактивност на дизайна. Плочките могат да се съобразят и с останалата част от обзавеждането на помещението. Преди началото на залепването има още едно много важно нещо, което трябва да бъде направено.


    Това е обезопасяването и покриването на обзавеждането. Например тръбите и крановете могат да се покрият с картонени тръби, а останалата част от помещението – с полиетиленово покривало, което се захваща за стените с помощта на тиксо. В случай че има затруднения по отношение избора на основата, то циментовата е отлична опция. Банята е помещение, където постоянно има влага в големи количества. Циментовите основи се закупуват от специализирани магазини и имат различни размери, като най-често използваните са с големина 90 х 150 см и дебелина 12 мм.


    Освен в кухнята и банята, плочки могат да бъдат лепени и в коридорите. Най-удачният вариант в този случай е гранитогресът. Използват се и върху подове с огромни пространства. Уникалният блясък и примамливите цветове са сред неговите положителни черти. Този материал се слави със своите издържливост и дълготрайна красота. В големи зали много добре изглеждат големи камъни в просторни помещения. Съответно малките камъни изглеждат добре в малки стаи и освен това подчертават яркостта на пространството. Поради факта, че гранитогресът струва по-скъпо, той има нужда от специални грижи и поддръжка. Повърхността на плочките се нуждае от качествен уплътнител за свеждане до минимум на вероятността от натрупването на прах и мръсотия. Редовното полиране запазва повърхностите в отлично състояние и изправност. Освен това навременното излъскване спомага за запазване на блясъка, който с течение на времето се губи, а това води до разваляне на целия интериор на коридора или помещението, облепено с този вид плочи.


    Подходящи за употреба са преди всичко меки почистващи препарати. Тези, които са прекалено тежки и силни, причиняват увреждания на повърхностите. Ето защо е подходяща употребата на мека памучна кърпа. Ако в нея има прекалено много количество вода, това води единствено до появата на петна по повърхностите. Тежките и силни почистващи разтвори могат да подкопаят повърхностите и по този начин да причинят сериозни щети и проблеми. Употребата на абразивни препарати не е препоръчителна, защото те причиняват надрасквания и наранявания на повърхностите. Плочките гранитогрес са изключително устойчиви на удар и освен това са огнеупорни. Те могат да се поставят в такива помещения, които са подложени на физико химични влияния, а също и в такива, където има голям трафик на хора. Причините за тяхната висока устойчивост се крият в съставните им части. При изработката им се използват материали като смола, глина, пясък и други. Това оказва съдействие за по-голямата плътност и издържливост. Балконите и коридорите са сред основните помещения, където гранитогресните плочки се предпочитат. Правилният избор на цветове е от съществено значение, за да се вписва добре с обстановката.


     Във всяко едно жилище помещенията се облепват със съответния тип подходящи плочки. При лепенето на такива от фаянсов тип е препоръчително да се направи известна подготовка, която освен консултацията със специалисти, също така включва правилен подбор на инструменти. В никакъв случай плочки за под не трябва да бъдат лепени на стени за баня и обратното. Това рано или късно води до сериозни проблеми, в резултат на което често се налага пълното отлепване и започване на цялата процедура отначало. За банята трябва да се избере такава теракота, която да не е хлъзгава и да гарантира защита срещу външни явления. В това число влизат препарати, мръсотия, влага и др. Испански и италиански фирми предлагат най-добрите лепила за плочки, но това се отнася в не по-малка степен и за българските производители.

Услуги


Промоции


Безплатна дограма!!!  Ремонт на Апартамент
При цялостен ремонт на Апартамент над 60 кв
  • Безплатна дограма Рехао или Алупласт  (5 камерна и стъкла 4 сезона) !!!
  • Качество 100% Договор и срок за изпълнение
  • Гаранция 5 г.
19лв.м2 Шпакловка
Качествена шпакловка две ръце + фина шпакловка
  • Две ръце гипсова шпакловка + фина шпакловка
  • Качество 100 % Договор и срок на изпълнение
  • Гаранция 5 г.
65-75 лв. м2 с материали Зидария на тераси с YTONG
Зидария на тераси с YTONG с включена шпакловка с теракол и мрежа
  • Офертата важи за над 3 м2
  • Качество 100% Договор и срок на изпълнение
  • Гаранция 5 г.

Последно от новини

Сайтът на фирма Rstroi  е вече завършен. Както винаги при всички проекти, и тук от първостепенно значение са клиентите. Ето защо за п... Прочети още
Сред услугите, които предлага фирма Ер строй ремонти ЕООД, са шпакловка, слагане на плочки, бояджийски услуги, боравене с гипсокартон, топл... Прочети още