0876 55 03 93

Лепене на камък

Начало  >  Лепене на камък

Естественият камък се използва много често в строителството и ремонтите на сградите.   Най- често при вътрешните интериорни ремонти камъкът се използва за да придаде индивидуален характер на помещението като акцент. Различните цветове, жили и текстура на камъка обогатява естествената атмосфера на помещението, като позволява страхотни съчетания между цветове и естествени материали. Благодарение на здравината  най –честото му приложение е за облицовка на стълби.

Онлайн запитване

Камък на таван
В днешно време камъкът е изключително популярен и се използва много че...

Лепене на камък

Обикновенно камъкът пристика на фаши / широкоформатни плочи с дебелина 2-3см/. От тях се разкрояват и изрязват съответните нужни парчета, като се оформят, полират, импрегнират и изпичат. Полирането и импрегнирането са задължителни оперции за да може самият материал да бъде по устойчив на износване. Стълбищните облицовки се състоят от три елемента. Това са стъпало, чело и цокъл. Стъпалото се заобля в челната си част за да предпазва при натоварване да не се отчупи и съответно да не създава предпоставка за удър при изкачване на стълбите. Челото е челната част на стъпалото, а цокълът предпазва стените при експоатаци и придава завършената форма на самото стъпало към стената. Стъбищните облицовки се оразмеряват така че да се лепят цели парчета камък. Стоманобетонната конструкция на стълбите трябва да бъде калибрирана и всички стъпала да бъдат с еднаква височина и широчина за да не създават дискомфорт при изкачване или слизане по тях. Обиковенно каменните плочи се лепят с еластично високоякостно лепило за камък или със земновлажна замазка ако основата е много крива и изисква голям пълнеж с разствор. Камъкът има широко приложене и при изработването на мебели. Най често се използва при кухненските мебели, като от него се правят плотове. Благодарение на здравината си имат дълъг експлоатационен живот тъй като не се надраскват лесно и са устойчиви на топлина. Широко приложение намира и при завършването на фасади. Обикновенно цокъла на сградата се изпълнява с каменна облицовка, защото е здрав и студоустойчив естествен материал.

Офертата се дава след оглед на място!


Използването на камък увеличава възможностите за реализиране на разнообразни архитектурни решения. Камъкът придава завършен вид, както в екстериора, така и в интериора. Освен, като архитектурен акцент има и топло, шумо и водоизолационни функции.
При облицовка на стъпала или настилка, камъкът се поставя задължително върху замазка /до 5 см/ или се използва еластичен разливен разтвор с удължено време за работа. При лепене на стени се прави предварително подготовка на стените. В зависимост от това дали са вътрешни или външни и от какъв камък се използват различни начини на обработка.

Различните видове камък се използват, както за вентилируеми фасади, така и за интериорни акценти. С камък се облицоват вътршни стени, фасади или само цокъл на сграда, или ограда. Използва се за цялостни решения на бани, тавани, кухненски или бар плотове. Масово се използва за настилки в заведения, тераси, алеи, пътеки или орнаменти вписани в цялостно архитектурно решение. Вентилируемата фасада се състои от облицовка, топлоизолация и метална конструкция. Разстояние, което се оставя между топлоизолацията и облицовката, позволява свободна циркулация на въздуха и по този начин сградата „диша“, а не се „запечатва“. Оттук идва и името – вентилируема фасада.  Това движение на въздуха в оставеното пространство осигурява на стената постоянно да е суха, непозволявайки образуване на конденз и влага. Каменната облицовка обикновено е изнесена от 1 до 10 см, но може да достигне и 50 см.
Напоследък все повече клиенти търсят нестандартни решения за своето жилище. Облицоват се цели бани с камък /мрамор, гранит, оникс/. Нестандартно решение е и монтаж на таван от камък, но е желателно той да е цял и на по-малки помещения. За различните видове монтаж предпочитана дебелина на камъка е между 1,5-2,0 см. Задължително е импрегнирането на камъка.

Услуги


Промоции


Безплатна дограма!!!  Ремонт на Апартамент
При цялостен ремонт на Апартамент над 60 кв
  • Безплатна дограма Рехао или Алупласт  (5 камерна и стъкла 4 сезона) !!!
  • Качество 100% Договор и срок за изпълнение
  • Гаранция 5 г.
19лв.м2 Шпакловка
Качествена шпакловка две ръце + фина шпакловка
  • Две ръце гипсова шпакловка + фина шпакловка
  • Качество 100 % Договор и срок на изпълнение
  • Гаранция 5 г.
65-75 лв. м2 с материали Зидария на тераси с YTONG
Зидария на тераси с YTONG с включена шпакловка с теракол и мрежа
  • Офертата важи за над 3 м2
  • Качество 100% Договор и срок на изпълнение
  • Гаранция 5 г.

Последно от новини

Сайтът на фирма Rstroi  е вече завършен. Както винаги при всички проекти, и тук от първостепенно значение са клиентите. Ето защо за п... Прочети още
Сред услугите, които предлага фирма Ер строй ремонти ЕООД, са шпакловка, слагане на плочки, бояджийски услуги, боравене с гипсокартон, топл... Прочети още