0876 55 03 93

Ремонт на дограма

Начало  >  Ремонт на дограма

   Дълголегието на дограмата трае две или дори три десетилетия, през които тя често не дава дори минимални признаци на увреждане. Когато обаче измине такъв дълъг период от време, проблемите и слабостите неизбежно започват да се появяват. Причините, поради които може да се наложи ремонт на дограма, често произлизат от различно естество. Например ремонтиране се налага, когато на дограмата не е направена задължителната годишна профилактика, в която влизат смазването на обкова и почистването на уплътненията. Също така поправка е необходима и тогава, когато е изтекъл годният срок за потребление.
Онлайн запитване

Ремонт на дограма

При това положение се износват металните части на обкова, нарушава се целостта и освен това се губи от еластичността на уплътненията. Разхерметизирането на стъклопакетите, счупените стъкла и провисване на крилата при износване на пантите също е причина за принудителна поправка на дограмата. Независимо от нейните качества и дълъг живот на експлоатация, тя рано или късно се изхабява въпреки полагането на необходимите грижи и поддръжка.

Офертата се дава след оглед на място!


    Деформацията и захбяването на пълнежите е друга причина, която често води до ремонт на дограма. Освен това при ежедневната и постоянна употреба е твърде вероятно дръжката да блокира, както и бравата. Няма значение от какъв тип е дограмата – пвц, алуминиева или дървена. При неправилно боравене с вратата е възможно да се стигне до протриване на насрещници поради факта, че не е направен реглаж и крилото е увиснало. Може да се наложи и смяна на обикновени или флцови панти и т.н. Първото впечатление, което подсказва евентуалните проблеми на дограмата, е затрудненията при нейната употреба. В това число могат да влизат затрудненото отваряне и затваряне на крилата, а също така в някои случаи невъзможност да бъде завъртяна дръжката. Счупване на дръжката и нарушение в структурата и еластичността на уплътненията, изпотяването между стъклата на стъклопакета, изкривяването и раздуването на различните по вид пълнежи – всичко това е сигурен белег, че дограмата не функционира пълноценно и се нуждае ако не от смяна, то поне от частична поправка. Това изисква незабавната намеса на специалисти, които да се заемат с отстраняването на повредите. Когато това стане факт, дограмата отново ще бъде в състояние да изпълнява пълноценно своето предназначение.

     От голямо значение е фактът, че времето не е определящ критерий относно трайността на дограмата. Проблеми могат да се появат както при тази, която е монтирана преди доста години, така и при чисто новата. Причините се крият в самата изработка на дограмата, с какви материали е окомплектована, как е монтирана и не на последно място – произходът на профилите, обкова и стъклата. Ето защо всички материали и профили трябва да бъдат старателно и щатно проучени, което помага за спестяването на множество проблеми и усложнения. Възможно е в резултат на невярно получена информация да се монтира такава дограма, която много скоро започва да проявява своите слабости. Това може да бъде появата на конденз между стъклата, увисване на крилото или пък самостоятелното му отваряне. Духането отстрани на пантите и трудното завъртане на дръжката също са признаци на повреди, които незабавно трябва да се отстранят. За тази цел е нужно да се установи контакт със специалисти от многобройните фирми за дограма.

Услуги


Промоции


Безплатна дограма!!!  Ремонт на Апартамент
При цялостен ремонт на Апартамент над 60 кв
  • Безплатна дограма Рехао или Алупласт  (5 камерна и стъкла 4 сезона) !!!
  • Качество 100% Договор и срок за изпълнение
  • Гаранция 5 г.
19лв.м2 Шпакловка
Качествена шпакловка две ръце + фина шпакловка
  • Две ръце гипсова шпакловка + фина шпакловка
  • Качество 100 % Договор и срок на изпълнение
  • Гаранция 5 г.
65-75 лв. м2 с материали Зидария на тераси с YTONG
Зидария на тераси с YTONG с включена шпакловка с теракол и мрежа
  • Офертата важи за над 3 м2
  • Качество 100% Договор и срок на изпълнение
  • Гаранция 5 г.

Последно от новини

Сайтът на фирма Rstroi  е вече завършен. Както винаги при всички проекти, и тук от първостепенно значение са клиентите. Ето защо за п... Прочети още
Сред услугите, които предлага фирма Ер строй ремонти ЕООД, са шпакловка, слагане на плочки, бояджийски услуги, боравене с гипсокартон, топл... Прочети още