0876 55 03 93

Боядисване

Начало  >  Боядисване

   Независимо дали се извършва външно или вътрешно боядисване, при всички положения боите трябва да бъдат в достатъчно качество. Често поръчителите на ремонта купуват без консултации дадена боя, като по този начин целят да си спестят време и да улеснят бояджиите. Този подход обаче твърде често има обратен ефект, в резултат на което боядисването се забавя. Най-често това се дължи на недостатъчното количество боя. Именно поради тази причина наетите бояджийски фирми осигуряват всичко необходимо, при това в повече от достатъчни количества. Също така специалистите знаят откъде боите се продават най-евтино, като едновременно с това са качествени. Всичко това трябва да се има предвид, когато се стигне до боядисването на дома или офиса. В наши дни клиентите имат богат избор, който позволява покупката на разнообразни и отговарящите на техните вкусове бои. Те могат да ги купят както от многобройните магазини за строителни материали, така също и онлайн. Онлайн запитване

Боядисване с латекс
   Мечето и хартиената лента за отсичане са сред другите атрибути, ко...
Бояджийски услуги София
   Боядисването съпътства всеки ремонт, независимо дали той е основен...
Боядисване с вар
   Боядисване с вар се практикува в продължение на дълги години и с ос...
Боядисване на таван
   Недостатъците на повърхността се покриват значително по-добре с мат...
Боядисване на стаи
   Правилната подготовка на основата преди да се положи боята пък е с...

   Боядисване е една от услугите, която се предлага от всички строително-ремонтни фирми. То може да бъде както външно, така и вътрешно. Независимо дали в жилището трябва да се извърши частичен или основен ремонт, той почти винаги е свързан с боядисването. Именно поради тази причина тази услуга е една от най-разпространените от дълги години. Макар и на пръв поглед лесна задача, боравенето с боите и необходимите инструменти изобщо не е лека задача. Преди всичко трябва да се внимава, тъй като боята неизменно отделя вредни и дразнещи очите частици. В резултат на това бояджиите често са затруднени по време на работата, защото имат сълзене. Ето защо всички те работят с очила или маски, които да ги предпазват от вредното въздействие на боята. Също така има строго определена последователност, когато се извършва боядисване в къща или апартамент. Подовите настилки се боядисват последни, а преди тях са таваните и стенните повърхности. В боядисаното помещение не трябва да се влиза до пълното изсъхване на боите.


     Фирмите за боядисване предлагат на клиентите голямо разнообразие по отношение на избора на бои. Също така те разполагат с всички необходими инструменти, без които боядисването не може да се осъществи. В това число влизат дълги четки с удължители, които се използват за високи и трудно достижими участъци. Освен тях се използват и малки четчици, които намират приложение при боядисването на пейки и огради. Трайността на боите е един от най-сигурните признаци за техните сигурност и надеждност. За съжаление често се случва стените и таваните в дадено помещение да започнат да се лющят. Това до голяма степен се дължи на ненавременното поддържане на боята, което е много важно за нейното запазване в добро състояние. Ето защо наред с извършването на боядисване специалистите препоръчват и средства, с които боята да се поддържа през определен период от време. Без съмнение много хора се заемат сами да боядисват помещенията в своите жилища. По този начин те имат за цел да спестят пари. В много от случаите обаче крайните резултати са незадоволителни, което се дължи на липсата на достатъчно опит. От своя страна професионалните бояджии имат дългогодишна практика зад гърба си и отлично познават своя занаят.