0876 55 03 93

Боядисване с латекс

Начало  >  Боядисване с латекс

   Боядисване с латекс е една от най-популярните и разпространени услуги в нашия бранш. Боядисването с този материал се извършва лесно и бързо, като за целта е необходимо да се избере подходящ продукт. Преди обаче да се пристъпи към работа, е необходимо да се набави оборудването. То включва различни пособия, всяко едно от които има своя принос за успешната работа. Сред вещите например влизат ваничка или леген, а така също и четка. При боядисване с латекс се налага употребата на различни четки. Малките са подходящи за доизглаждане и довършване, докато тези с удължители са предназначени за по-високите и трудно достъпни места. За бояджиите е препоръчително да работят с ръкавици на ръцете и маски или кърпи на главата. Първото предпазва ръцете от изгаряне, а второто спира непосредствения досег с вредните пари и частици. При боядисването и двете се отделят, което може да предизвика сълзене и дразнене на очите. Латексовото боядисване се извършва с валяк, който е сред най-важните атрибути от оборудването.

Онлайн запитване

   Мечето и хартиената лента за отсичане са сред другите атрибути, които включва едно професионално боядисване с латекс. Ние от РСТРОЙ предлагаме тази услуга на всички клиенти, които държат на качественото обновяване на своя дом. Благодарение на покривните найлони пък се осигурява предпазване на мебелите, върху които в процеса на работа е твърде вероятно да попадне от латекса. Това може сериозно да увреди техните повърхности и да наложи заменянето им с нови. С латекс еднакво добре се покриват стени и тавани. Ако се налага боядисването на таван, то задължително трябва той да се обезпраши с вода предишния ден. Едва след това може да се пристъпи към същинската част. При боядисването с първата четка е добре да се изчака първото изсъхване преди да се направи повторно минаване. За да се продължи със стените, трябва доколкото е възможно да се подсуши мечето от водата. То заедно с ваничката се измиват добре след приключване с тавана. Що се отнася до видовете латекс, те са разнообразни по вид и произход. Възможна е употребата и на оцветен материал, защото така директно може да се изсипе част от съдържанието във вода. Ако оцветителят и латексът са закупени отделно, оцветителят се слага в латекса и се бърка до получаването на еднородна смес.


    След пълното изсъхване на латекса хартиеното тиксо се отстранява внимателно от стените и тавана. В случай че има недобре боядисани участъци, те могат да се минат с тънката четка. Това действие може да се повтори или потрети, докато не се получат задоволителни резултати. При боядисване с латекс на таван с гипсови орнаменти, те могат да се боядисат в предназначените за стените цветове. Преди началото на боядисване е препоръчително мечето да бъде добре изцедено. Това ще предотврати евентуалното потичане на материала, което със сигурност ще остави неприятни следи. Движенията на нанасяне се извършват в посока отгоре надолу пак заради капките. Равномерното нанасяне на латекса е препоръчително, защото по този начин материалът съхне бързо. Освен това така няма място за притеснения от евентуално напукване при второто нанасяне. В това отношение грундът също се явява предотвратител и не позволява напукване и белене.