0876 55 03 93

Ремонт на баня

Начало  >  Ремонт на баня

   Качественият ремонт на баня е жизнено необходим, защото това е едно от помещенията в жилището с най-голямо значение и важност. Има редица фактори за уточняване преди да се пристъпи към същинската част на ремонтирането. На първо място трябва да се изкъртят старите стени и плочки и да се облепят наново. Къртенето обаче може да създаде допълнителни трудности на специалистите най-вече поради твърде ограничената площ на банята. При проблем с ремонта на банята  могат да създадат и скрити и невидими за окото електрически кабели. Ето защо е много важно ремонтната техника и оборудване да бъдат включени от други помещения. При къртенето неизбежно се отделят прашинки, които дразнят очите. Поради това е препоръчително специалистите да работят с маски или специални очила, които да предпазват зрението им от хвърчащата наоколо прах. След приключване на къртенето идва ред на лепенето на плочките. Те трябва да бъдат от теракот и съобразени с останалата част от интериора на банята. Онлайн запитване

   От съществено важно значение е изборът на подходящо лепило. Най-добри са чуждестранните такива, например италианските, но вече и на българския пазар се продават много качествени продукти. Лепенето трябва да бъде извършено максимално прецизно, защото в противен случай недостатъчното старание ще създаде бъдещи проблеми. Така например ако в определен ред от плочките има разстояние между тях, т.е. не са добре подредени и залепени, рано или късно се налага процедурата по лепене да се извърши наново. Ремонт на баня може да включва и подменянето на многобройните вещи и аксесоари, които са характерни за такъв тип помещения – плотове, шкафчета, огледала, душ кабини, бидета, вани и пр. За щастие на пазара се предлага от всичко по много, следователно просто трябва да се проучат и изберат най-подходящите продукти. Продават се и модерни осветления за банята, които са ефикасни заместители на остарелите електрически крушки. При повреда на тръбопроводната система или пък на тоалетното казанче незабавно трябва да се предприемат навреме необходимите мерки. Това се налага поради простия факт, че от получилия се теч в еднаква степен пострадва не само жилището, но също така и това, което се намира непосредствено под него на долния етаж. Годишната профилактика на тръбите е много важна за да се избегнат подобни проблеми.


     Качественият ремонт на баня, дори и да струва малко по-скъпо от очакваното, определено си заслужава. Този вариант е за предпочитане, вместо да се лепят некачествени плочки или пък да се монтират душове и вани, произведени от материали с недоказани качества. По-скъпите аксесоари освен това гарантират и допълнителен комфорт и уют, при това често за изключително дълъг период от време. Изключително популярен продукт са огледалата на банята, някои от които вървят в комплект с шкафчетата. Там се съхраняват различни по характер козметични продукти като паста за зъби, флакони за бръснене и пр. Те също допринасят за цялостния вид на банята и свидетелстват за един успешен ремонт и обновяване, от каквито без съмнение всяка баня има нужда. Независимо дали сега или след години, всички продукти се изхабяват и износват. Това важи в не по-малка степен за плочките на банята, затова навременният ремонт е повече от задължителен.