0876 55 03 93

Гипсова замазка

Начало  >  Гипсова замазка

Уважаеми клиенти, забелязваме че Вие многократно търсите в интернет пространството Гипсова замазка. Тъй, като ние уважаваме Вашият интерес бихме искали да внесем яснота относно словосъчетанието „Гипсова замазка“.

Такова понятие няма.

Има гипсова мазилка, гипсова шпакловка, варова мазилка или циментова замазка.

Онлайн запитване

Гипсовата мазилка се прави с МП 75 върху тухли или панел за изправяне на стени и тавани. Преди нея, за по-голямо сцепление на материала с основата се полага грунд – бетонконтакт. Бетонконтакта има добра паропропускливост, което предотвратява бързото изсъхване и появата на пукнатини.  Същевременно намалява попиваемостта на мазилката, а от там и разхода на материал. Гипсовата мазилка може да се полага ръчно или машинно.

След нея се полага гипсова шпакловка с гипсово лепило, като в повечето случаи се залага мрежа.

Гипсовата мазилка и гипсовата шпакловка се правят на стени и тавани.

Варова  мазилка се прави на груб строеж  с тухли, основно в мокри помещения. Ако се полага в стаи, след нея се полага гипсова шпакловка, фина шпакловка, шлайфане грундиране и накрая се боядисва  с латекс.

Циментовата замазка се прави на пода, за да се изравни нивото, като в зависимост от дебелината се прави армирана циментова замазка до 5-7см или саморазливна замазка, която е с дебелина до 5мм.