0876 55 03 93

Гипсова шпакловка

Начало  >  Гипсова шпакловка

   При направата на шпакловка е възможно да се използват най-различни и разнообразни методи, като всеки един от тях върши чудесна работа. Това обаче не се отнася за случаите, в които клиентите ни са поръчали гипсова шпакловка. Макар че като цяло тази задача не е трудна за изпълнение, все пак има някои много важни неща, без които постигането на задоволителни крайни резултати е практически невъзможно. Първото и най-важно нещо е изборът на материали, с които ще се извършва работата по шпакловане с гипс. Често и старите инструменти са сигурен и надежден избор, стига обаче винаги да се поддържат в добро и изрядно състояние. Само тогава няма да се налага покупката на нови, които често струват скъпо. Като фирма с богат опит от бранша, ние разполагаме с всички необходими инструменти, благодарение на които шпакловането ще бъде качествено и надеждно на сто процента. Специално за началния процес, който е мазилка, имаме нужда от няколко основни инструмента. Онлайн запитване

   Малката шпакла, пердашката и евентуално мистрията са трите основни пособия, с които се дава началният етап от процеса гипсова шпакловка. Преди работата да започне, е от съществено важно значение инструментите да се почистят добре и старателно най-вече с оглед на факта, че в противен случай ще проличат грапавините по стенните повърхности. Макар че майсторите от старата школа са почитатели на чистия гипс, в наши дни нещата са коренно различни. Това не се дължи на факта, че чистият гипс е вече некачествен или прекалено скъп. Всъщност на пазара се предлага едно често пъти по-добро и едновременно с това оригинално решение, а именно – гипсовата мазилка. Тя се предлага в голямо разнообразие и на българския пазар и с времето вече е доказала своята висока ефективност. На първо място за преработката на чистия гипс, така че да бъде готов за шпакловка, винаги има нужда от двама души. Също така той трябва да престои за определен период от време, преди да стане годен за употреба. За разлика от него, при мазилката няма нужда и от двете неща, ето защо работата с нея е в значителна степен по-бърза. Всъщност това е и основната причина, поради която в наши дни тя се предпочита по-често.


    Използването на мазилка при гипсова шпакловка е препоръчително и с оглед на факта, че голяма част от нейните разновидности, които се предлагат на пазара, стягат за не повече от 30 минути. Това определено има огромно значение особено за онези поръчители на ремонта, които искат да приключат напълно с него колкото е възможно по-скоро. Ето защо ние като истински професионалисти с богат опит използваме често мазилката и горещо я препоръчваме на всички, защото постигането на добри крайни резултати е гарантирано. Шпакловането с гипс е един от най-често срещаните ремонтни процеси, като популярността му не е намаляла и в наши дни. Практически шпакловането на стенни или тавански повърхности гарантира на обитателите на дома гладкост и изящество. Едва ли има нужда да се казва, че ако грапавините на отделни места си личат ясно, това загрозява интериора и до голяма степен обезсмисля похарчените за ремонта средства.