0876 55 03 93

Топлоизолации

Начало  >  Топлоизолации

   Правенето на топлоизолации е едно от най-често срещаните явления в сферата на строителството. Независимо от нейния вид тя винаги придава стилност, елегантност и завършен вид както на отделните помещения, така също и на целите сгради. Вътрешната и външна изолации имат своите предимства и характеристики. Външната обаче е по-полезна най-вече поради факта, че за разлика от вътрешната напълно решава проблема с образуването на конденз. Иначе и двата вида спомагат за пестенето на разходи за електроенергия и за това в помещенията на дома винаги да има подходяща стайна температура през цялата година. Има няколко важни неща, които са необходими за направата на една качествена изолация. На първо място трябва да се избере правилна фирма, която е с доказано име и авторитет на пазара. Това гарантира както наличието на достатъчно опитен и квалифициран персонал, така също и работа на високо ниво. За намирането на такава фирма обаче са необходими подробни проучвания. Онлайн запитване

   Външната топлоизолация се монтира на скеле или от алпинисти. И при нея доказалите се в бранша фирми разполагат с опитни специалисти, а така също и с всичката необходима техника и оборудване за работа. Доста често факторът цена е основният, от който се ръководят поръчителите на топлоизолацията. Те избират фирми, предлагащи по-ниски тарифи. За сметка на това обаче в тях има голяма вероятност да работят специалисти, които съвсем не притежават необходимите познания и опит за извършването на подобна дейност. В резултат на това крайните резултати са не само незадоволителни, но в голяма част от случаите и под всякаква критика. При доказалите се фирми този вариант почти отпада поради високата квалификация и безспорния опит на работещия в тях персонал. Третата важна стъпка е свързана с превозването на необходимото оборудване и инструменти. Повечето фирми разполагат със служебен превоз, благодарение на който придвижването от един обект до друг независимо от разстоянието помежду им е безпроблемно.


    Направата на топлоизолации неизбежно е свързана и с натрупването на огромно количество строителни отпадъци. След края на работата те непременно трябва да бъдат извозени до сметище, защото оставени в непосредствена близост до обекта, има вероятност да замърсят сериозно околната среда. Това е поредната важна стъпка при монтажа на външната изолация, което е ангажимент на наетата фирма. При полагането на външно топлоизолиране за по-високите етажи са необходими алпинисти, каквито могат да бъдат видени всеки ден по етажите на много жилищни кооперации. Тези два вида заедно се правят постоянно, което говори повече от красноречиво за огромното значение, което топлоизолациите оказват върху положителния външен и вътрешен облик на сградите. С тях не само се спестяват  пари за електроенергия и се осигурява подходяща стайна температура, но също така се създава дълготраен комфорт и уют, от каквито всеки дом безспорно има нужда. За външната топлоизолация се използват различни материали. Сред тях са EPS (стиропор), XPS (фибран), неопор, минерална вата и др.