0876 55 03 93

Гипсокартон монтаж

Начало  >  Гипсокартон монтаж

   По принцип гипсокартонът е композитен материал във вид на листа, чиято дължина варира от 2.5 до 8 мм ширина и от 8 до 24 мм дебелина. По своята същност представлява гипсово ядро, обвито със здрав слой картон. Продуктът набира все по-голяма популярност поради ред причини, включително и поради тази, че е издържан в екологично отношение. В наши дни той е неизменна част от съвременното строителство. Материалът изключително подхожда за жилищни  търговски помещения. Гипсокартонът не съдържа токсични елементи и не оказва вредно въздействие върху околната среда. Отличните му звукоизолиращи качества в съчетание с енергоспестяващите го правят един от най-предпочитаните материали в сферата на сухото строителство. При гипсокартон монтаж този материал диша, което практически означава, че не позволява задържането на влага в помещението. Това качество е от изключително важно значение за материала, тъй като той е предназначен за вътрешно ползване. Великолепните технологични свойства на продукта също са основен фактор, който го прави харесван от специалистите.

Онлайн запитване

    Основните методи при гипсокартон монтаж са два. Първият от тях е относително прост и лесен и се състои в това листовете да се залепят и нивелират към стенната повърхност. Вторият метод е по-разпространен и известен в сравнение с първия. Той се извършва чрез метална конструкция. Технологията изисква повече теоретична и практическа подготовка, а така също и набавянето на необходимите инструменти и машини. За сметка на това обаче при тази технология има голяма свобода на действие в съчетание с лесния начин на боядисване. Материалът предоставя неограничени възможности за изпълнение дори и на най-смелите и неосъществими на пръв поглед проекти и разработки. В това число влизат окачени тавани, рафтове, прегради, стелажи, а също така и стойки за минибар. Благодарение на този материал монтажниците са способни да придадат на всеки дом изискан, стилен и елегантен неповторим вид. Като всеки един продукт и този има някои недостатъци, но те в никакъв случай не изпъкват осезаемо на фона на всички негови предимства. Податливостта му към влагата е един от въпросните недостатъци. Именно поради тази причина употребата му не е препоръчителна в помещения, които имат висок процент влажност на въздуха – например баня, мазета и пр.


    Ниската удароустойчивост пък е третият по-съществен недостатък на материала. Всичко това обаче не означава, че гипсокартон монтаж не е ефикасно и удачно решение за дома. Нещо повече, благодарение на способността му да се огъва лесно и безпроблемно неща като окачени стени и тавани са напълно и реално осъществими. Има различни видове гипсокартон, включително и пожароустойчив. Това недвусмислено показва неговите категорични предимства и положителни характеристики. В наши дни строителството се развива с изключително бързи и ускорени темпове. Много от материалите се използват масово и постоянно – например алуминият. Към тях обаче непременно трябва да се включи и гипсокартон, благодарение на който качественото освежаване на интериора в дома е повече от гарантирано. При монтирането на материала от съществено важно значение са неговото малко тегло и възможността да не се използват традиционните „мокри процедури”, които създават некомфортна среда на работната площадка. С него производителността на труда нараства значително, а това означава пестене на нерви и време.