0876 55 03 89 / 0876 55 03 93

Зидария

Начало  >  Зидария

Поради интензивните промени в цените на материалите, горивата и електроенергията, не можем да държим актуални цени в сайта, затова имайте предвид, че само след оглед ще получите най-точни цени!
   Зидария все още се използва често въпреки бързите темпове в съвременното строителство. Привържениците на т.нар. „стара школа”  използват този метод при изграждането на стени и отвори. Зиданите конструкции, в зависимост от своето предназначение, се делят на стени, основи, комини и др. По отношение на материала, от който са изработени, те биват естествени и изкуствени.
Онлайн запитване

Зидария

    Естествените зидарии намират приложение при строителството на над основни стени или подпорни видове. Използват се предимно материали със здрав скален произход, които имат висок процент на устойчивост срещу атмосферните влияния. В това число влизат гранит, риолит, варовик, пясъчник и много други.   Формата на камъка, предназначен за градеж, зависи до голяма степен от геоложкия строеж на скалата, както и от начина на добиване. Те могат да бъдат обли, цепени, дялани или други. Тухлените зидарии, както подсказва името им, се изработват от тухли и разтвор, а тези от изкуствени блокове – от газобетон. Що се отнася до комбинираната зидария, тя съчетава в себе си два материала – например камък и тухли, бетон и камък и пр. Строителните разтвори обикновено представляват смес от свързващо вещество – добавъчен материал, които след забъркване с вода образуват пластична каша. С течение на времето тя се втвърдява, а самите разтвори трябва да притежават качества като подвижност, компактност и устойчивост срещу разслояване.


Зидария - труд - над 20 м² лв./м² /л.м./бр.
1 Зидария с YTONG 5см. 65лв./м²
2 Зидария с YTONG 7,5см. 70лв./м²
3 Зидария с YTONG 10см. 85лв./м²
4 Зидария с YTONG на балкон до 3 м2 /по размер на прозорец/ - труд 380лв./бр.
5 Зидария по размер на врата с трегер след оглед
6 Зидария с тухла четворка 20лв./м²
7 Зидария с тухла единичка 35лв./м²
8 Монтаж на щурц 80лв./бр.
9 Шпакловка с мрежа и теракол на зидария 12лв./м²


Обявените цени са базови, без ДДС!
Офертата се дава след оглед на място!    Местата, където тези разтвори се произвеждат, са специализирани цехове, а понякога производството се извършва и на самата строителна площадка. Технологията за приготвяне на варови или варо – циментови разтвори включва три основни етапа. Първият от тях е свързан с доставката на материала. Другите два са съответно гасене на варта и разбъркване. Гасенето на варта само по себе си представлява смесването на негасена вар с вода, което е механизиран процес. Горещата вода спомага много за това процесът на гасене да се ускори. Технологията обаче се променя във всеки конкретен случай, за да не се получи „удавяне и прегаряне” на негасената вар. Варното мляко се прецежда през сито и се изсипва в ями за обезводняване и отлежаване, като този процес продължава около 15 – 20 дни. То добива маса, подобна на тесто. При приготвянето на разтворите циментът се дозира на по маса, а варта заедно с добавъчните материали и водата – по маса и обем. Технологичната последователност следва по този ред – при варовите разтвори варта се разбива предварително, а след това се прибавя пясъкът и накрая идва ред при необходимост на допълнително количество вода за постигане на желаната консистенция.


Към варното мляко при варо – циментов разтвор се прибавя суха смес от цимент и пясък, след което се добавя необходимото количество вода. Често употребявана е тухлената зидария, като при полагането на първия ред, това трябва да става върху абсолютно хоризонтална повърхност, която се проверява с мастар или либела. Задължително се полага само един пореден ред, а не два или повече наведнъж. В случай че се налага преместване на тухла, която вече е положена, се отстранява цялата свързваща смес и се поставя нова тухла. По отношение на хоризонталните фуги, те трябва да бъдат с дебелина 1.2 см. От външната страна на зида за целта се опъва канап, привързан към зидарията или към редо указатели. 


    Гипсът се маже на топки, съответно едната в горния, а другата в долния край на майката. Плочките се залепват на двете топки от гипс. Следващата стъпка е свързана с взимането на мастара и нивелира. Нивелирът се поставя върху мастара, а мастарът – върху двете пилета, които трябва да бъдат нивелирани по вертикалата. Необходима е внимателна и прецизна работа, без прилагането на излишна сила. Когато пилетата лежат в една равнина под мастара и нивелира върху него показва  точен вертикал, това показва, че работата по правенето на пилета е приключена. Зидарията и замазката са две от най-често срещаните строителни услуги. И двете намират приложение на много места. Рстрой осигурява качествено извършване на двете процедури и използва само качествени и трайни материали.

Услуги


Промоции


Безплатна дограма!!!  Ремонт на Апартамент
При цялостен ремонт на Апартамент над 60 кв
  • Безплатна дограма Рехао или Алупласт  (5 камерна и стъкла 4 сезона) !!!
  • Качество 100% Договор и срок за изпълнение
  • Гаранция 5 г.
19лв.м2 Шпакловка
Качествена шпакловка две ръце + фина шпакловка
  • Две ръце гипсова шпакловка + фина шпакловка
  • Качество 100 % Договор и срок на изпълнение
  • Гаранция 5 г.
65-75 лв. м2 с материали Зидария на тераси с YTONG
Зидария на тераси с YTONG с включена шпакловка с теракол и мрежа
  • Офертата важи за над 3 м2
  • Качество 100% Договор и срок на изпълнение
  • Гаранция 5 г.

Последно от новини

Сайтът на фирма Rstroi  е вече завършен. Както винаги при всички проекти, и тук от първостепенно значение са клиентите. Ето защо за п... Прочети още
Сред услугите, които предлага фирма Ер строй ремонти ЕООД, са шпакловка, слагане на плочки, бояджийски услуги, боравене с гипсокартон, топл... Прочети още