0876 55 03 89 / 0876 55 03 93

Замазка

Начало  >  Замазка

Поради интензивните промени в цените на материалите, горивата и електроенергията, не можем да държим актуални цени в сайта, затова имайте предвид, че само след оглед ще получите най-точни цени!

Предназначението на подовата замазка е да изравни нивото на стоманобетонната подова плоча, тъй като при монолитното й изливане няма как да бъде идеално гладка и равнинна.  Замазката има за цел да осугури подходяща основа за полагането на настилките в сградите. Подовите замазки биват две категории. Първата категория е земно- влажна подова замазка, която се състой от определено съотношение на пясък, цимент и вода. Този тип замазка е подходящ за дебелина на слоя минимум 4см за да бъде здрава. При по големи дебелини на слоя се полага допълнително и армировъчна мрежа която осигурява здравина и предовратява пукнатини по замазката.  Втората категория е саморазливна замазка. За разлика от класическата земновлажна замазка при която консистенцията е хомогенна, при саморазливните замазки консистенцията е по рядка и за това тя е подгодяща при дебелини на слоя до 2см.

Онлайн запитване

Машинна замазка
Преди полагането на машинната мазилка се намокря повърхността с и се и...
Сухи подове
Изграждането на сухи подове е интелигентно решение когато искаме да из...

Замазка

 Замазката намира широко приложение в строителството, е замазката. Плаващата замазка е идеалното решение за изолиране от ударен шум при всички видове подове. Този пласт от системата е проектиран с цел да осигури устойчив по плътност слой, който намалява по ефикасен начин звуковите вълни и вибрационните потоци, които се образуват в резултат на ходене, говорене или други източници. Що се отнася до детайлите на приготвяне на замазката, те са сложни и продължителни и преди всичко – свързани с придобиването на голям опит и специфични познания. Замазка означава, че се нанася разтвор на пода в дадено помещение, а мазилка – когато се измазват стените на помещението. Приготвяният при замазката разтвор трябва да бъде изпълнен в съотношенията 2:1 или 3:1 от пясък и цимент. Използва се освен за изравняване на подове, така също и за плотове под прозорци и на балкони или най-общо казано – на всяка хоризонтална основа.Замазка - труд - над 60 м² /за едно помещение/ лв./м² /л.м./бр.
1 Пердашена замазка до 5см 22лв./м²
2 Армирана пердашена замазка до 5см 25лв./м²
3 Саморазливна замазка до 5мм 17лв./м²
4 Замазка на /баня, балкон, кухня и стълби/ след оглед
5 Обръщане на стъпала след оглед

Обявените цени са базови, без ДДС!
Офертата се дава след оглед на място!


При почистена основа замазката се забърква на място или се използва механизация за да се забърка и положи. Изискванията към подовата замазка са следните. Тя трябва да бъде здрава, и да осигури хоризонтална равниност за безпроблемно полагане на настилките в сградите. Дебелината й се определя в зависимост от равнината на стоманобетонната плоча, комуникационните исталации които минават в нея като тръби и кабели. Полагането й може да бъде извършено ръчно или машинно в зависимост от ситуацията и обема й. При полагането на завършващите настилки от дърво трябва да се има в предвид влажността на замазката, защото при по голяма влажност би могла да деформира паркета.


    

    Необходимите инструменти за качествената направа на замазка са мистрия, шпакла, пердашка, канчок, баданарка, както и  2-3 пластмасови кофи. Те са необходими за бъркане на разтвора, а това може да стане и в черен пластмасов леген. Бормашина и бъркалка са други два важни инструмента, които са необходими за замазката. Най-значимите атрибути обаче безспорно са нивелир и алуминиев мастар, като той трябва да бъде с дължина приблизително с ширината на помещението. За измазването на един под трябва да се спуснат „майки” или както още са известни – ступове. За целта се взимат мастарът и нивелирът, поставят се вертикално по стената и се измерва нейната права линия. Нивелирът се поставя върху мастара, а мастарът – върху стената. Окото на нивелира трябва да бъде разположено точно по средата на еднакво разстояние от двете черти. Това спомага да се установи къде стената е най-крива или съответно – най-права. За направата на един ступ е необходимо предварителното поставяне на два фиксатора в двата му срещуположни края. На строителен език фиксаторите се наричат „пилета”. Подготвят се две парчета плочки, които не е необходимо да бъдат с правилна форма. След това се взима малко гипс, който трябва да се бърка в канчока. По този начин се получава идеалната замаска.

Услуги


Промоции


Безплатна дограма!!!  Ремонт на Апартамент
При цялостен ремонт на Апартамент над 60 кв
  • Безплатна дограма Рехао или Алупласт  (5 камерна и стъкла 4 сезона) !!!
  • Качество 100% Договор и срок за изпълнение
  • Гаранция 5 г.
19лв.м2 Шпакловка
Качествена шпакловка две ръце + фина шпакловка
  • Две ръце гипсова шпакловка + фина шпакловка
  • Качество 100 % Договор и срок на изпълнение
  • Гаранция 5 г.
65-75 лв. м2 с материали Зидария на тераси с YTONG
Зидария на тераси с YTONG с включена шпакловка с теракол и мрежа
  • Офертата важи за над 3 м2
  • Качество 100% Договор и срок на изпълнение
  • Гаранция 5 г.

Последно от новини

Сайтът на фирма Rstroi  е вече завършен. Както винаги при всички проекти, и тук от първостепенно значение са клиентите. Ето защо за п... Прочети още
Сред услугите, които предлага фирма Ер строй ремонти ЕООД, са шпакловка, слагане на плочки, бояджийски услуги, боравене с гипсокартон, топл... Прочети още