0876 55 03 89 / 0876 55 03 93

Замазка

Начало  >  Замазка

Почти всяка една замазка се полага върху грундирана основа,като важно условие е грундът да е изсъхнал напълно. За да се разбърка добре замазката от типа подова, се прибягва до употребата на електрически миксер. Такива има във всяко едно домакинство, ето защо поне с този етап от работата навярно биха могли да се справят повечето хора. Все пак е препоръчително те да се обърнат към професионални специалисти, благодарение на които се постигат много по-добри резултати. С цел да не се въвлича прекалени много количество въздух и да се избягва до минимум образуването на мехурчета, е препоръчително разбъркването да се извършва на бавни обороти. Докато се получи узряла и годна за работа смес, обикновено е нужно да измине кратък период от време, който не надвишава повече от две или три минути. Едва тогава вече може да се пристъпи към истинската същност на замазването, която има за цел да направи стените и таваните идеално гладки. Онлайн запитване

   Специалният иглен валяк или назъбената маламашка се използват в хода на замазване с цел нанасяне на сместа върху повърхностите. Един от най-популярните видове замазки е тази, която в строително – ремонтния бранш е известна като самонивелираща се. Разбъркването и разливането с вода обаче е процес, който предхожда нанасянето с тези два инструмента. Времетраенето на тази част от работата е приблизително 25 минути, понякога приключва и малко по-бързо от очакваното. Много е важно да се прецени правилно дебелината на слоя, защото без подходяща дебелина няма начин да се стигне до получаването на задоволителни крайни резултати. Става въпрос за дебелината на онзи слой, свързан с готовия разтвор, защото той определя времето на съхнене на замазките. Не е препоръчително да се акцентира върху прекалено бързото изсъхване, защото по всяка вероятност нанесената смес няма да хване добре. Върху вече намазаната повърхност може да се стъпва поне след като минат три часа при положение, че замазване е извършено върху подовата настилка. Що се отнася обаче до това кога може да се постави настилката, препоръчителният срок в това отношение е 24 часа. Температурата на основата е още един важен показател, на който трябва да се обърне специално внимание.


    Тя трябва да е поне 15 градуса по Целзий, за да се надяваме на отлични и задоволителни резултати в края на работата. Ако правената от нас замазка е циментова, необходимо е тя да е направена най-малко един месец по-рано преди да се пристъпи към полагането на замазките от типа самонивелиращи се. Всички тези неща са много важни за извършването на ремонтните дейности по правилния начин и така че поръчителите на ремонта да останат доволни от направения си избор, свързан с гласуването на доверие на строителната фирма, заела се да изпълни възложената поръчка. Замазките са едни от най-често правените в хода на ремонта на дома, особено когато той касае подовата настилка. Такава настилка има в коридора и във всяка една друга стая, ето защо при всеки случай трябва да се търси постигането на колкото се може повече трайност и ефикасност. Не на последно по важност място е важно да има в наличност качествено оборудване.