0876 55 03 89 / 0876 55 03 93

Топлоизолация

Начало  >  Топлоизолация

Изолация Изолация Посетете нашият специализиран сайт за топлоизолация и саниране. Виж още
   Външната топлоизолация в много отношения превъзхожда вътрешната, поради което това е по-удачното и носещо ползи решение. Това своеобразно „обличане на сградата в топла дреха” е добро решение, защото спестява немалко средства за електроенергия, които да бъдат инвестирани за други полезни неща. Външното топлоизолиране обаче невинаги е възможно. При старите панели по принцип цялостното топлоизолиране е трудно осъществимо и то не в резултат на технически причини. Поставянето на топлоизолация е процес, благодарение на който се спестяват пари за електроенергия както през лятото, така също и през зимата. Онлайн запитване

Топлоизолация

    Тя спомага за поддържането на подходяща стайна температура в помещенията. Тя бива различни видове – външна, вътрешна, а тя се прави както от алпийски тип или от скеле. Фирма Рстрой предлага поставяне на всички тези топлоизолации. Специално за външната има изисквания по отношение плътността на използваните материали. 


   Проблемите произлизат от финансирането на толкова мащабно по размери на начинание. Солидарността, която е необходима между всички собственици на апартаменти в сградата, е трудно постижима. Именно заради това на много от сградите се забелязват само кръпки изолация на отделни места. Също така това е основната причина да се прибягва до вътрешно топлоизолиране, отново с цел пестенето на разходи за електро енергия и установяването на подходяща стайна температура в помещенията през цялата година. За разлика от външната вътрешната топлоизолация може да се извърши по всяко време на годината, докато за външния тип не са подходящи най-студените и най-горещи месеци. Ефективността на изолацията зависи преди всичко от нейната дебелина. 


Топлоизолация - труд и материали над 30 м² лв./м² /л.м./бр.
1 Стиропор 5см 18кг плътност /EPS Austroterm/ с бяла драскана мазилка 48лв./м²
2 Неопор 5см 18кг плътност /Austroterm/ с бяла драскана мазилка 51лв./м²
3 Неопор 5см 18кг плътност /BASF/ с бяла драскана мазилка 55лв./м²
4 Каменна вата 5см 120кг плътност с шпакловка с мрежа и бяла драскана мазилка след оглед
5 Фибран 5см 32кг плътност /XPS Austroterm/ 65лв./м²
6 Минимална цена на поръчка за 1 работен ден 490лв./ден
7 Външна топлоизолация на балкон с 5см стиропор до 8м² 750лв./бр.
8 Неописани дейности, които се изпълняват в рамките на 1ден след оглед
9 Осигуряване на вишка за трудно достъпни участаци след оглед

Минимална цена на поръчка за 1 работен ден  490лв./ден - за алпинисти!


Допълнителни услуги лв./м² /л.м./бр.
1 Обръщане на врати и прозорци 15лв./л.м.
2 Монтаж на козирки /поцинкована ламарина/-10см 15лв./л.м.
3 Монтаж на козирки /поцинкована ламарина/-15см 20лв./л.м.
4 Изработка и монтаж на обшивка от поцинкована ламарина след оглед
5 Монтаж на алуминиеви подпрозоречни первази 50лв./л.м.
6 За дебелина над 5см. се начислява по 2лв/см. /EPS, XPS, Neopor/ 2 лв./см
7 За дебелина над 5см се начисляват по 8лв/см. /каменна вата 120кг/ 8 лв./см
8 Обработка около климатик и сателитни антени 90лв./бр
9 Обрушване на стара мазилка след оглед
10 Пълнежи /за изравняване на фасада/ след оглед
11 Анкериране /монтаж на анкерни болтове/ 35лв./бр.
12 Монтаж на ръбохранители 15 лв./л.м.
13 Неописани дейности, които се изпълняват в рамките на 1ден след оглед

Забележка

Технологията за монтаж на топлоизолация включва : 1. Обезопасяване на периметъра за работа; 2. Застилане с найлон; 3.Премахване на компроментитирани участъци от стара мазилка; 4.Пълнежи, ако е необходимо; 5.Лепене на изолация; 6.Дюбелиране; 7.Полагане на мрежа; 8.Монтаж на ръбохранители; 9.Циментова шпакловка; 10.Полагане на бяла или цветна мазилка. В следствие на дългогодишният ни опит в полагането на различни видове топлоизолация, както и обратната връзка с клиентите, можем да препоръчаме, като най-добър вариант цена - качество, полагането на 7,8 или 10 см изолация. Най доброто, като топлоизолационни характеристики е Неопор BASF. По бюджетен вариант е стиропор със същата дебелина или по-нисък клас Неопор. Нашите клиенти, на които сме положили външна изолация с дебелина над 7см, споделят, че имат значителни спестявания от сметките за ток, вследствие поставената по-дебела топлоизолация. Подобряването на комфорта в жилището е не само през студеното време, а и през лятото, когато вътре е значително по-хладно, без използването на климатик. Грижейки се за нашите клиенти, да получат най-доброто за парите си, препоръчваме Неопор 8-10см дебелина.

Обявените цени са базови, без ДДС!
Офертата се дава след оглед на място!


    Тя се определя съгласно строителните материали и дебелината на външните стени. Така например за получаването на сравнително добро топлоизолиране тухлен зид с дебелина 250 мм от плътни решетъчни тухли се нуждае от допълнително вътрешно топлоизолиране с дебелина 80 мм. Тези размери към момента удовлетворяват изискванията на действащите в страната норми, но за сметка на това изостават от европейските държави. Един от недостатъците на вътрешното изолиране е свързан с ограниченията откъм място. По този начин се намалява обитаемият обем на помещенията. Изпълнението на вътрешното топлоизолиране е свързано със сухото строителство и по-конкретно – с двата варианта за облицоване на стените с плочи от гипсокартон или гипсофазер. Методът за директно залепване е познат още и като „суха мазилка”. Вторият вариант е свързан с изграждането на пред стенна носеща конструкция с метални профили Кнауф, запълване на кухината с подходящия топлоизолиращ материал и монтиране с винтове на обшивката от плочи. Топлоизолацията от алпийски тип е добре позната и намира широко приложение в съвременното строителство. Фирмите обучават професионални работници, които да монтират такъв тип топлоизолиране. Фирма Рстрой също не прави изключение и предлага тази услуга за всички желаещи. При липсата на топлоизолация се появява конденз в резултат на пране, готвене или от постоянните разлики в температурите.


     Предлагат се топлоизолации с различна дебелина на изолационните плоскости. Специализирането в алпийския способ говори за висок професионализъм от страна на работниците, които работят в огромния брой строителни фирми. Този способ изисква едновременно висока степен на мотивация и концентрация от страна на работниците, както и сръчно и умело боравене с машини и инструменти. Сам по себе си този процес  е специфичен и не всеки притежава нужните квалификации и опит за да се захване с него. Ето защо професионалните алпинисти минават през специални обучителни курсове, по време на които усвояват уменията да изграждат въжена система, а така също и как да се придвижват и да работят по нея. При санирането на високи сгради най-подходящ е именно алпийският способ, с цел по-доброто и качествено изпълнение. Топлоизолацията от скеле  пък е друг възможен вариант, до който често се прибягва. Скелето представлява по своята същност съоражение, с чиято помощ работникът се придвижва от едно място на друго на по-големи или по-малки разстояния. В сравнение например с алпийската топлоизолация, тази се извършва сравнително по-бързо и лесно.


    На първо място изграждането на топлоизолирането става много по-бързо и лесно когато работникът е стъпил на земята, вместо като алпинистите да виси във въздуха. Поради по-голямата си мобилност също така строителният работник може да коригира с помощта на нивелир поставените изолационни плоскости и да прецени качеството на направената изолация. Освен всичко останало работещите върху скеле имат възможност съгласно атмосферните условия да преценят на коя част от фасадата на сградата да работят. Топлоизолацията от скеле има следните предимства, които я правят удачна и много търсена от клиентите. Първото от тях се състои във възможността при монтиране на скелето да се оформят тунели над входове, магазини или тротоари, които да предпазват минувачите от евентуални падащи предмети или строителни материали. На второ място е възможността върху скелето да се монтира мрежа, която значително намалява нивото на замърсяване до строителния обект. Всички тези неща несъмнено трябва да се вземат под внимание, когато се преценява какъв точно тип топлоизолиране да бъде избран. При извършването на топлоизолация в голяма част от случаите клиентите предварително закупуват определено количество строителни материали. Това обаче води до отказ от страна на повечето фирми да се захванат с осъществяването на такъв проект, което е напълно основателно поради ред причини. Те са свързани с несигурния произход и недоказаното качество на материалите, които вместо да действат качествено, създават допълнителни трудности и проблеми.


   Топлоизолирането е процес, който позволява пестенето на немалко парични суми за електричество. Това е един от основните фактори, които имат съществено значение за всички поръчители. Осигуряването на подходяща стайна температура през цялата година пък е другото ключово предимство. Освен изброените до момента видове топлоизолации, са възможни още и такива на вентилируеми фасади, на подземни плочи или на покриви. Фирма Рстрой предлага правенето на вътрешни и външни изолации, както и алпийски тип и от скеле. Що се отнася до използваните материали, те непременно трябва да бъдат с достатъчно висока плътност. Изолирането отнема продължителен период от време, като от съществено значение са и някои непредвидени фактори. Сред тях са атмосферните условия, които могат да се влошат непосредствено преди началото на работата. Поради това се налага изолацията да се отложи поне докато времето стане подходящо за работа.

 

Услуги


Промоции


Безплатна дограма!!!  Ремонт на Апартамент
При цялостен ремонт на Апартамент над 60 кв
  • Безплатна дограма Рехао или Алупласт  (5 камерна и стъкла 4 сезона) !!!
  • Качество 100% Договор и срок за изпълнение
  • Гаранция 5 г.
19лв.м2 Шпакловка
Качествена шпакловка две ръце + фина шпакловка
  • Две ръце гипсова шпакловка + фина шпакловка
  • Качество 100 % Договор и срок на изпълнение
  • Гаранция 5 г.
65-75 лв. м2 с материали Зидария на тераси с YTONG
Зидария на тераси с YTONG с включена шпакловка с теракол и мрежа
  • Офертата важи за над 3 м2
  • Качество 100% Договор и срок на изпълнение
  • Гаранция 5 г.

Последно от новини

Сайтът на фирма Rstroi  е вече завършен. Както винаги при всички проекти, и тук от първостепенно значение са клиентите. Ето защо за п... Прочети още
Сред услугите, които предлага фирма Ер строй ремонти ЕООД, са шпакловка, слагане на плочки, бояджийски услуги, боравене с гипсокартон, топл... Прочети още