0876 55 03 89 / 0876 55 03 93

Плочки

Начало  >  Плочки

   При лепене на плочки има различни изисквания и условия, защото те са разнообразни по вид и съответно са предназначени за различни помещения. Ако например се налага поставянето на плочки по стената и пода, е препоръчително да се започне от стената. Те не трябва да започнат от най-долния ред, който се намира на пода, а един или два реда по-нагоре. Плочките с изрисувани по тях декоративни елементи също са предпочитани, но трябва да се внимава да не се залепят на обратната страна, защото това със сигурност ще доведе до разваляне на целия ефект. Подготовката преди начало на лепенето е свързана с предназначеното за целта място – да бъде почистено и равно. Онлайн запитване

Плочки

Нашата фирма ще ви предложи качествено лепене на плочки, лепене на гранитогрес, лепене на фаянс и лепене на камък. Много се дискотира и се е дискотирало какво е качествено залепяне на плочки, но истината е, че процесите колкото и да са стари занаяти с времето модните тенденции се променят и изискванията също. Като при началото на всяка строителна дейност, и при лепенето на плочки е необходима добра подготовка на основата. Има различни видове, като всеки един от тях е предназначен за съответно помещение. Например за стена са уместни плочките от фаянс, за коридори – гранитогрес, а за под и баня – теракот. От значение е и процеса по фугиране, защото и при най-малката  неточност това може да създаде редица проблеми на живеещите в съседното жилище или на долния етаж. В случай че преди това стената е била боядисвана или пък облепяна с тапети, е необходимо да се изравни и шлифова с шкурка. Лепилото се разбърква внимателно, след като преди това е разбъркано с водата, за да се получи хомогенна смес.


Плочки - труд - над 30 м² /за едно помещение/ лв./м² /л.м./бр.
1 Лепене на фаянс, теракот, гранитогрес - стандартно 42лв/м²
2 Лепене на фаянс, теракот, гранитогрес - диагонално 45лв/м²
3 Обръщане на врати /прозорци/ с лайсни 39лв/л.м
4 Монтаж на готов праг 120лв/бр.
5 Изграждане на праг 210лв/бр.
6 Фаянс за кухня /стандартен размер/ 80лв/м²
7 Стъпала до 1м. /без замазка/ 95лв/бр.
8 Фугиране 9лв/м²
9 Лепене на фабричен цокъл 11лв/л.м
10 Лепене на цокъл - рязан от Ер Строй 18лв/л.м
11 Фриз за стена и под / или шарка 18лв/л.м
12 Монтаж на подпрозоречен плот 32лв/л.м
13 Под с наклон в баня до 3м2  550лв/бр.
14 Подготовка на стени за лепене на плочки /хастарна мазилка с вар/ 55лв/м²
15 Подготовка на стени за лепене на плочки /лепене на гипсокартон и шпакловка с мрежа и теракол/ 40лв/м²
16 Скриване на тръба за WC до 0,5м. с YTONG и обличане с плочки 110лв/бр.
17 Изрязване на отвор в плочка 25лв/бр.
18 Ъгли с пилен на ръб 16лв/л.м
19 Монтаж на ревизия 30лв/бр.
20 Лепене на плочки на тераса до 3 м2 490лв/бр.
21 Лепене на плочки с нестандартни размери след оглед
22 Кръпки от плочки след оглед
23 Лепене на плочки в коридор тип ламинат след оглед

Забележка

Не лепим плочка върху плочка в баня /стени/!

Пълна гаранция от 5г. за ремонт на баня се дава при цялостен ремонт, който включва:
1 Къртене, изнасяне и извозване
2 ВиК - хоризонтална разводка
3 ВиК - щрангове /препоръчително/
4 Ел. инсталация
5 ОВ
6 Подготовка на стените за лепене на плочки
7 Изграждане на праг /препоръчително/
8 Полагане на замазка с наклони
9 Лепене на плочки
10 Монтаж на външни ал. ъгли
11 Шпакловка на таван
12 Мазилка на таван
13 Монтаж на санитария
14 Монтаж на аксесоари
15 Изработка, доставка и монтаж на алуминиева врата за баня

Обявените цени са базови, без ДДС!
Офертата се дава след оглед на място!   След това лепилото се поставя върху маламашка, която помага за поставянето на точното количество. Същевременно чрез нейната употреба се свеждат до минимум рисковете от евентуално не залепване на плочките. Плътното прилепване на плочките е от съществено значение – всяка получена кухина може да я направи по-уязвима и тя да се напука дори от сравнително лек натиск. С цел да се определи и направи еднакво разстояние между плочките, е необходима употребата на кръстчета за фуги. Те са с различна по размери големина и се поставят на ъглите между тях. Теракотът е най-доброто средство, когато трябва да се лепят плочки за банята. Една от първите стъпки е свързана с измерването на всяка от стените в помещението. Взимат се височината и широчината на всяка вертикална стена, след което полученият сбор се умножава – ширината по височината – и по този начин се разбира колко точно е площта на дадена стена. Препоръчително е плочките да се купуват на квадратен метър и да се взима до 5% повече от необходимото количество. Докато все още процесът по поставянето им не е започнал, е желателно да се разгледа опцията за различна цветова гама, защото по този начин се постига повече ефективност и атрактивност на дизайна. Плочките могат да се съобразят и с останалата част от обзавеждането на помещението. Преди началото на залепването има още едно много важно нещо, което трябва да бъде направено.


    Това е обезопасяването и покриването на обзавеждането. Например тръбите и крановете могат да се покрият с картонени тръби, а останалата част от помещението – с полиетиленово покривало, което се захваща за стените с помощта на тиксо. В случай че има затруднения по отношение избора на основата, то циментовата е отлична опция. Банята е помещение, където постоянно има влага в големи количества. Циментовите основи се закупуват от специализирани магазини и имат различни размери, като най-често използваните са с големина 90 х 150 см и дебелина 12 мм.


    Освен в кухнята и банята, плочки могат да бъдат лепени и в коридорите. Най-удачният вариант в този случай е гранитогресът. Използват се и върху подове с огромни пространства. Уникалният блясък и примамливите цветове са сред неговите положителни черти. Този материал се слави със своите издържливост и дълготрайна красота. В големи зали много добре изглеждат големи камъни в просторни помещения. Съответно малките камъни изглеждат добре в малки стаи и освен това подчертават яркостта на пространството. Поради факта, че гранитогресът струва по-скъпо, той има нужда от специални грижи и поддръжка. Повърхността на плочките се нуждае от качествен уплътнител за свеждане до минимум на вероятността от натрупването на прах и мръсотия. Редовното полиране запазва повърхностите в отлично състояние и изправност. Освен това навременното излъскване спомага за запазване на блясъка, който с течение на времето се губи, а това води до разваляне на целия интериор на коридора или помещението, облепено с този вид плочи.


    Подходящи за употреба са преди всичко меки почистващи препарати. Тези, които са прекалено тежки и силни, причиняват увреждания на повърхностите. Ето защо е подходяща употребата на мека памучна кърпа. Ако в нея има прекалено много количество вода, това води единствено до появата на петна по повърхностите. Тежките и силни почистващи разтвори могат да подкопаят повърхностите и по този начин да причинят сериозни щети и проблеми. Употребата на абразивни препарати не е препоръчителна, защото те причиняват надрасквания и наранявания на повърхностите. Плочките гранитогрес са изключително устойчиви на удар и освен това са огнеупорни. Те могат да се поставят в такива помещения, които са подложени на физико химични влияния, а също и в такива, където има голям трафик на хора. Причините за тяхната висока устойчивост се крият в съставните им части. При изработката им се използват материали като смола, глина, пясък и други. Това оказва съдействие за по-голямата плътност и издържливост. Балконите и коридорите са сред основните помещения, където гранитогресните плочки се предпочитат. Правилният избор на цветове е от съществено значение, за да се вписва добре с обстановката.


     Във всяко едно жилище помещенията се облепват със съответния тип подходящи плочки. При лепенето на такива от фаянсов тип е препоръчително да се направи известна подготовка, която освен консултацията със специалисти, също така включва правилен подбор на инструменти. В никакъв случай плочки за под не трябва да бъдат лепени на стени за баня и обратното. Това рано или късно води до сериозни проблеми, в резултат на което често се налага пълното отлепване и започване на цялата процедура отначало. За банята трябва да се избере такава теракота, която да не е хлъзгава и да гарантира защита срещу външни явления. В това число влизат препарати, мръсотия, влага и др. Испански и италиански фирми предлагат най-добрите лепила за плочки, но това се отнася в не по-малка степен и за българските производители.

Услуги


Промоции


Безплатна дограма!!!  Ремонт на Апартамент
При цялостен ремонт на Апартамент над 60 кв
  • Безплатна дограма Рехао или Алупласт  (5 камерна и стъкла 4 сезона) !!!
  • Качество 100% Договор и срок за изпълнение
  • Гаранция 5 г.
19лв.м2 Шпакловка
Качествена шпакловка две ръце + фина шпакловка
  • Две ръце гипсова шпакловка + фина шпакловка
  • Качество 100 % Договор и срок на изпълнение
  • Гаранция 5 г.
65-75 лв. м2 с материали Зидария на тераси с YTONG
Зидария на тераси с YTONG с включена шпакловка с теракол и мрежа
  • Офертата важи за над 3 м2
  • Качество 100% Договор и срок на изпълнение
  • Гаранция 5 г.

Последно от новини

Сайтът на фирма Rstroi  е вече завършен. Както винаги при всички проекти, и тук от първостепенно значение са клиентите. Ето защо за п... Прочети още
Сред услугите, които предлага фирма Ер строй ремонти ЕООД, са шпакловка, слагане на плочки, бояджийски услуги, боравене с гипсокартон, топл... Прочети още